Το Χόλιγουντ φεύγει από τη Ρωσία

Τα στούντιο διακόπτουν την κυκλοφορία των νέων ταινιών στους ρωσικούς κινηματογράφους

by Times Newsroom

Τα στούντιο του Χόλιγουντ Disney, Warner Bros. και Sony Pictures Entertainment δήλωσαν ότι θα διακόψουν την κυκλοφορία των νέων ταινιών τους στη Ρωσία, ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία και την εκτυλισσόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει την κυκλοφορία των κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, ξεκινώντας από την επερχόμενη κυκλοφορία των Pixar Animation Studios, «Turning Red». Μέσα σε λίγες ώρες, η WarnerMedia είπε ότι θα διακόψει την κυκλοφορία του «The Batman» αυτής της εβδομάδας στη Ρωσία.

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Disney. «Εν τω μεταξύ, δεδομένης της κλίμακας της αναδυόμενης προσφυγικής κρίσης, εργαζόμαστε με ΜΚΟ για την παροχή επείγουσας βοήθειας και άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας».

Δεδομένης της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία, «θα σταματήσουμε τις προγραμματισμένες μας κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης κυκλοφορίας του Morbius», ανέφερε εκπρόσωπος της Sony Pictures Entertainment σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Η Ρωσία είναι μια σημαντική αγορά για το Χόλιγουντ, με 601 εκατομμύρια δολάρια στο box office το 2021, ή περίπου το 2,8% των παγκόσμιων πωλήσεων εισιτηρίων, που ανήλθαν σε 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με την Comscore.

Αρκετές μεγάλες ταινίες είναι προγραμματισμένες για παγκόσμια κυκλοφορία, το «The Batman», που έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στις 3 Μαρτίου ως μέρος μιας παγκόσμιας κυκλοφορίας και το «Sonic the Hedgehog 2» της Paramount Pictures που κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 8 Απριλίου.

Η WarnerMedia είπε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση καθώς αναμένει «μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση αυτής της τραγωδίας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com