Βουλή: Επεισόδιο στην Ολομέλεια με Παύλο Πολάκη – Διεκόπη η συνεδρίαση

Στην διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, οδήγησε η άρνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, στις συστάσεις του προεδρεύοντος της Ολομέλειας, Χαράλαμπου Αθανασίου, να σταματήσει να μιλά εκτός θέματος.

by Times Newsroom

Ήταν στις 21:10 όταν ο προεδρεύων στη συνεδρίαση Χαράλαμπος Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη και διέκοψε τη συνεδρίαση καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα στην αίθουσα για να κρίνει αν θα πρέπει να απαγγείλει πρόταση μομφής στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την άρνηση του τελευταίου να συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Προεδρείου και να μη μιλά εκτός θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα πρώτα πέντε λεπτά, με τις κάμερες να έχουν κλείσει και το προεδρείο να έχει αποχωρήσει ο κ. Πολάκης συνέχισε να μιλά κανονικά σαν η συνεδρίαση να συνεχιζόταν κανονικά. Κάποια στιγμή σταμάτησε γιατί χτύπησε το κινητό του, άρχισε να μιλά, και όταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του φώναξαν “παίρνεις γραμμή;” , αυτός απάντησε: “εμείς δεν είμαστε ανεπάγγελτοι, έχουμε και χειρουργεία το πρωί”. Ο κ. Πολάκης παρέμεινε στο βήμα , ενώ την ίδια ώρα έξω από την ολομέλεια τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βουλής επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση πριν λάβει την όποια απόφαση.

Δείτε το βίντεο:

Ο πρώτος είναι ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό αν απήγγειλε μομφή στον κ. Πολάκη, υποχρεωτικά θα έπρεπε κατά το άρθρο 80 να δώσει τον λόγο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα ακολουθούσε είναι βέβαιο καθώς ο κ. Πολάκης θα απευθυνόταν προσωπικά στον κ. Γεωργιάδη ο οποίος θα ζητούσε τον λόγο να απαντήσει με συνέπεια μια διαδικασία η οποία είχε ήδη προκαλέσει μεγάλο κακό στη Βουλή να συνεχιζόταν για πολλή ώρα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν ο κ. Πολάκης ακόμα και μετά την παρέμβαση του προέδρου επέμενε και έμενε στο βήμα τότε ο Πρόεδρος θα ήταν υποχρεωμένος να καλέσει τη φρουρά της Βουλής να τον απομακρύνει με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τη συνέχεια.

Τα τηλεφωνήματα Τασούλα σε  Γεροβασίλη και Γεροβασίλη σε Πολάκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στην οποία είπε ότι ο κ.Πολάκης πρέπει να κατεβεί από το βήμα για να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Η κα Γεροβασίλη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πολάκη ο οποίος όμως επέμεινε πως δεν θα κατεβεί  με συνέπεια ο Πρόεδρος της Βουλής να επικοινωνήσει με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα ζητώντας του να διακόψει τη συνεδρίαση για σήμερα ( η απόφαση δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη χαρά στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο είδε τη συζήτηση του νομοσχεδίου  να διακόπτεται για δεύτερη φορά μετά την πρόταση δυσπιστίας) αφού πρώτα θα μετέφερε την εξής δήλωση του κ. Τασούλα: “Ο κ. Πολάκης  δεν θα μεταβάλλει του χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς το. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες”. Με αυτή τη δήλωση η συνεδρίαση διακόπηκε για αύριο το πρωί.

Την ώρα πάντως που ο κ. Μπούρας αποχωρούσε ο κ. Πολάκης τον ρώτησε αν αύριο θα έχει τον λόγο χωρίς να λάβει απάντηση. Λίγη ώρα αργότερα στο καφενείο ο κ. Πολάκης επέμενε πως το Προεδρείο ή θα του απαγγείλει μομφή οπότε θα του δώσει υποχρεωτικά τον λόγο ή θα του επιτρέψει να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Ο διάλογος Πολάκη-Αθανασίου

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Τι λέτε.

ΠΟΛ: Το 2013 στα φάρμακα υψηλού κόστους ευνοήθηκε η Νοβάρτις

ΑΘ: Θα σας αφαιρέσω τον λόγο. Μπείτε στο θέμα

ΠΟΛ: Ό,τι θέλω θα πω

ΑΘ: Αφήστε τα αυτά, αυτά τα συνηθίζετε εσείς. Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό

ΠΟΛ: Να εφαρμόσετε ό,τι θέλετε

ΑΘ: Σταματήστε

ΠΟΛ: Αυτό είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου, 130 εκατομμύρια πούλησε η Νοβάρτις και εισέπραξε 130 εκατομμύρια και η Μερκ πήρε 50 και πληρώθηκε 28.

ΑΘ (Όρθιος) Σας ανακαλώ στην τάξη τώρα. Θα πάω στο δεύτερο πειθαρχικό μέτρο

ΠΟΛ: Πηγαίνετε όπου θέλετε

ΑΘ: Δεν συμμορφώνεστε. Σας αφαιρώ. Διακόπτω τη συνεδρίαση και καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα να σας απαγγείλει πρόταση μομφής.

Εκείνη την ώρα ο κ. Πολάκης αντιλαμβανόμενος ότι τα μικρόφωνα έκλεισαν έφυγε από το βήμα και κατευθύνθηκε προς τα υπουργικά έδρανα λέγοντας: «Τώρα Γεωργιάδη θα στα πω από εδώ».

Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε αντιδράσει απευθύνθηκε στο Προεδρείο φωνάζοντας: «Αστον να τα πει. Άστον».

«Δεν γίνονται αυτά» φώναξε ο κ. Αθανασίου εν μέσω πανδαιμονίου και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Ο πρώην υπουργός κατέλαβε το βήμα της Βουλής από τις 21:00 ως τις 10:25, παρότι έχει διακοπεί η συνεδρίαση και μιλούσε με κλειστά μικρόφωνα.

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης

Aντίστοιχο στιγμιότυπο ανέβασε στο Twitter και ο βουλετής της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντινόπουλος έγραψε: 

Οι αναρτήσεις Πολάκη

Ο κ. Πολάκης έκανε στο Facebook τις ακόλουθες αναρτήσεις

Το νέο επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη σχολίασε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αδωνις Γεωργιάδης όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα, είπε: «Είναι για γιατρό ο άνθρωπος».

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης μέσω Facebook έκανε λόγο για «εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες». 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή