«Το ειρηνευτικό σχέδιο των 15 σημείων παρουσιάζει μόνο τα αιτήματα της Ρωσίας», λέει η πλευρά του Ζελένσκι

«Πρέπει να μιλήσουν απευθείας οι Ζελένσκι και Πούτιν», τονίζει σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου

by Times Newsroom

Οι Financial Times δημοσίευσαν προσχέδιο που δείχνει το αίτημα της ρωσικής πλευράς» και τίποτα περισσότερο. Αυτό σχολίασε το βράδυ της Τετάρτης ο σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ, αναφερόμενος στα «15 σημεία» για την επίτευξη μίας ειρηνικής συμφωνίας ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, το οποίο δημοσιοποίησε νωρίτερα η εφημερίδα, σε μία είδηση που έδωσε «ανάσα» ακόμη και στη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο αξιωματούχος, που μετέχει στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, διευκρινίζει πως το Κίεβο έχει τις δικές του θέσεις και «σε αυτό το στάδιο» δε μπορεί παρά να επιβεβαιώσει τα εξής, ως αιτήματα της ουκρανικής πλευράς: «Κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και εγγυήσεις ασφαλείας από τρίτες χώρες». Η σύντομη δήλωση αυτή έγινε μέσω Twitter.

«Εργαζόμαστε για συνομιλίες Ζελένσκι – Πούτιν»

Λίγο νωρίτερα, το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, επικαλέστηκε άλλες δηλώσεις του κ. Ποντολιάκ, επικαλούμενο συνέντευξη του αξιωματούχου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο RBS.

Ο σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στη συνέντευξη αυτή, νωρίτερα σήμερα, πως «είναι προφανές, ότι μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, είναι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων και είναι αυτό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγουμε τώρα» και ότι «δουλεύουμε πάνω σε κείμενα τα οποία οι πρόεδροι θα μπορούν να συζητήσουν και να υπογράψουν».

Σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, αυτό θα συμβεί σύντομα «επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να τελειώσει αυτός ο πόλεμος». «Έχουμε σε μεγάλο βαθμό την πεποίθηση, ότι τις προσεχείς μέρες θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com