Το electropop group Yumi Zouma ενηλικιώνεται

by ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Share this
  • Γράφει ο Ηλίας Παπαποστόλου

H αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Το electropop group Yumi Zouma ξεκίνησε το 2013 ως μία ομάδα τριών φίλων που επιχειρούσε να γράψει demos στο σπίτι στην πόλη του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Τα μέλη του συγκροτήματος Yumi Zouma άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα τους τραγούδια στην δισκογραφική εταιρία Cascine από το Μπρούκλιν και κατόπιν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ομάδα της εταιρίας κυκλοφορώντας την πρώτη τους δουλειά, ένα EP τεσσάρων τραγουδιών (EPI).

EPI

Το πρώτο άλμπουμ κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014, αγκαλιάστηκε πολύ γρήγορα από το μουσικό κοινό κυρίως σε βινύλια (!) και συνάμα δημιουργήθηκε μια σημαντική συνεργασία με τα μέλη του συγκροτήματος Air France (σουηδικό ντουέτο) από το οποίο απέκτησαν και μεγάλη επιρροή.

Η σημαντική συνεργασία…

To νέο σχήμα των Yumi Zouma αντικατέστησε την Kim Pflaum με την Christie Simpson στα φωνητικά και το 2015 κυκλοφόρησε το EPII. Το συγκρότημα απέκτησε φήμη κάνοντας συναυλίες στην Αυστραλία, την Αγγλία, τη Γαλλία, τον Καναδά, στις δύο ακτές των ΗΠΑ και στη Νέα Ζηλανδία, όπου και άνοιξαν τη συναυλία της Lorde.

Η μετακόμιση και το 3ο άλμπουμ

Σύντομα τα μέλη εγκαθίστανται στη Νέα Υόρκη, στο Ώκλαντ και το Παρίσι όπου ηχογράφησαν το πλήρες σετ τραγουδιών, με τίτλο “Yoncalla” όσο ήταν μαζί σε τουρνέ. Έκτοτε απέκτησαν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και σήμερα κυκλοφορούν το νέο τους EPIII.

Αγαπημένα μας τραγούδια που ακούμε είναι το “Persephone” και στο νέο playlist του ραδιοφώνου μπορείτε να απολαμβάνετε το νέο τους track “Crush (It’s Late, Just Stay)”

Ηλίας Παπαποστόλου

ΠΗΓΗ: Light Radio Net

Share this
The following two tabs change content below.
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο Ηλίας Παπαποστόλου είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Univesity College London. Αν και έμπειρος στον τομέα των κατασκευών, ο τρόπος που «κατασκευάζεται» μία σωστή ροή προγράμματος σε ένα ραδιόφωνο τον κέρδισε περισσότερο, μία εμπειρία που απέκτησε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στους Kiss Fm & Radio DeeJay στη Θεσσαλία, από όπου και κατάγεται. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα με το Light Radio Net, δημιούργημά του και αρθογραφεί για νέα ποιοτικά μουσικά ταλέντα που, με την ευχή του να απασχολήσουν τη μουσική του μέλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή