Το Εθνικό Θέατρο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

by Times Newsroom

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την περασμένη Κυριακή 27 Μαρτίου τα θεατρικά δρώμενα του Εθνικού Θεάρου στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά και  την εντυπωσιακή φωταγώγηση του ιστορικού κτηρίου Τσίλλερ, του εμβληματικού κτηρίου της πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας.

Στα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων παραβρέθηκαν ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο  Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «…τιμούμε τη δύναμη του θεάτρου…»

Τις δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου χαιρέτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο υφυπουργός έδωσε το «παρών» στο δρώμενο έξω από το θέατρο Rex στην οδό Πανεπιστημίου και στη φωταγώγηση του κτηρίου Τσίλλερ. Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου επισκιάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν μπορεί ο νους να μην πάει στο βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης, ή να μην σκεφτεί τη φράση της Εκάβης από τις Tρωάδες, “Αχαιοί, που έχετε περισσότερα δόρατα παρά μυαλό”, αναφερόμενη στη επιχειρησιακή ισχύ αλλά και την αφροσύνη των εισβολέων. Το θέατρο πάντοτε λειτουργούσε όχι απλώς ως αντανάκλαση ή μίμηση της πραγματικότητας αλλά και ως μια διεισδυτική ανάλυσή της, κατανοητή και αποδεκτή από το κοινό ακόμα και για θέματα που πονούν ή ενοχλούν, λειτουργώντας θεραπευτικά και ενισχύοντας την ενσυναίσθηση των θεατών. Αυτή είναι η δύναμη του θεάτρου και αυτήν τιμούμε, καθώς και όλους τους δημιουργούς και συντελεστές του».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com