Το φάουλ εκδοτικού οίκου με τον Μπομπ Ντίλαν και η επιστροφή χρημάτων στους πελάτες

Έξαλλοι οι θαυμαστές του καλλιτέχνη που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν

by Times Newsroom

Ο εκδοτικός οίκος Simon and Schuster θα δώσει χρήματα σε όσους αγόρασαν βιβλίο που έγραψε ο Μπομπ Ντίλαν και κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων, αφού αποδείχθηκε ότι περιέχει αντίγραφο του αυτόγραφου του καλλιτέχνη και όχι το πρωτότυπο, όπως είχε υποσχεθεί ο εκδότης. Τα βιβλία είχαν πουληθεί προς 599 δολάρια, ενώ όσα δεν φέρουν το αυτόγραφο κοστίζουν μόλις 45 δολάρια.

Ο εκδοτικός οίκος αρχικά υποσχέθηκε στους αγοραστές ότι τα αντίτυπα είχαν το αυτόγραφο του θρυλικού μουσικού. Οι πελάτες άρχισαν αμέσως να παραπονιούνται ότι τα βιβλία που αγόρασαν δεν έφεραν την αυθεντική υπογραφή του Μπομπ Ντίλαν.

«Σε όσους αγόρασαν την περιορισμένη έκδοση του “The Philosophy of Modern Song”, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Όπως αποδεικνύεται, τα βιβλία περιέχουν την αρχική υπογραφή του Μπομπ, αλλά σε τυπωμένο αντίγραφο. Το αντιμετωπίζουμε αμέσως παρέχοντας σε κάθε αγοραστή άμεση επιστροφή χρημάτων» ανέφερε ο Simon and Schuster σε ανάρτηση-απολογία στο Instagram.

«Ντροπή. Αυτή η ανάρτηση δεν είναι αρκετή. Ποιος επέτρεψε να συμβεί αυτό; Πρόκειται για απόπειρα απάτης ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει» σχολίασε θαυμαστής του καλλιτέχνη στην ανάρτηση του εκδοτικού οίκου.

Τα βιβλία τοποθετήθηκαν στα ράφια την 1η Νοεμβρίου και συνοδεύονταν από μια επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο του εκδοτικού οίκου, Τζόναθαν Καρπ που εγγυώνταν τη γνησιότητα της υπογραφής.

«Κρατάτε στα χέρια σας κάτι πολύ ξεχωριστό, ένα από τα μόλις 900 αντίτυπα που διατίθενται στις ΗΠΑ του “The Philosophy of Modern Song” με την υπογραφή του Μπομπ Ντίλαν. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Μπομπ μετά το νέο “Chronicles, Volume One” που δημοσιεύτηκε το 2004 και από τότε κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016. Αυτή η επιστολή είναι επιβεβαίωση ότι το αντίγραφο του βιβλίου που κρατάτε έχει υπογραφεί χειρόγραφα από τον Μπομπ Ντίλαν» αναφέρεται στην επιστολή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com