Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι μετά τη διαγραφή tweet από το ΝΑΤΟ – Το οργισμένο μήνυμα του Ακάρ

Μετά την επίσημη διαμαρτυρία της Ελλάδας, το ΝΑΤΟ διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία για την ίδρυση του κράτους της, που ήρθε μετά τις σφαγές Ελλήνων στη Μικρά Ασία, και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν έκρυψε την ενόχλησή του, προβαίνοντας σε νέες εμπρηστικές αναρτήσεις.

by Times Newsroom

«Η διαγραφή του tweet από το ΝΑΤΟ ύστερα από αβάσιμο αίτημα της Ελλάδας βλάπτει την ταυτότητα και το κύρος του ΝΑΤΟ» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ κάνει λόγο για «κακομαθημένη Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται πως μετά τη διαγραφή της αρχικής ανάρτησης που προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της Αθήνας, το ΝΑΤΟ προχώρησε σε νέα ανάρτηση, σε ηπιότερο τόνο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής (2/9), με την οποία επικρίνει το ΝΑΤΟ για τη στάση του και υποστηρίξε εκ νέου πως τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν στο στόχαστρο ελληνικών S-300.

«Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30η Αυγούστου και την Ημέρα της Νίκης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ. Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Συνεχίζει το παραλήρημα ο Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία μέσα στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το sigmalive.com κληθείς να σχολιάσει την αναδίπλωση του ΝΑΤΟ για την «εθνική επέτειο» της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει την ίδια αξία που έχει η Τουρκία μέσα στο ΝΑΤΟ κι ότι μόνο όσο η Τουρκία είναι δυνατή είναι και το ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμό, όπως κάνει πάντα. Όλα αυτά διαγράφηκαν μαζί με τον ελιγμό. Με την Τουρκία μαζί αποτελεί (το ΝΑΤΟ) μία ξεχωριστή δύναμη. Αυτό είναι άλλωστε δεδομένο. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αισθάνεται άβολα ή ότι η Ελλάδα μεταφέρει μία αρνητική ενέργεια στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Γιατί ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο. Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία μέσα στο ΝΑΤΟ. Όσο υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, όσο δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έξοδό του από το τζαμί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com