Το καρναβάλι αρχίζει!

Σε διάφορες γωνιές του κόσμου ξεκινάει το καρναβάλι και ο κόσμος ελπίζει να ξεχάσει για λίγο την πανδημία και να διασκεδάσει όπως παλιότερα.

by Times Newsroom

Η Ανάσταση του Πεπίνο

Την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα του καρναβαλιού Νταϊάνα Μολίνα αγκάλιασε τον κλόουν Πεπίνο για να εγκαινιάσει την περίοδο του καρναβαλιού στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, με αυτή την τελετουργική χειρονομία.

Η παρέλαση των λουλουδιών, Νίκαια

Το Καρναβάλι της Νίκαιας είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο. Πραγματοποιείται για 137η φορά και το φετινό σύνθημα είναι ‘Βασιλιάς των ζώων’. Η παρέλαση των λουλουδιών στην Προμενάντ ντες Ανγκλέ είναι το αποκορύφωμα του καρναβαλιού.

Όταν ο κόσμος φοράει μάσκες

Αν και οι διοργανωτές του Καρναβαλιού της Βενετίας χρειάστηκε να ακυρώσουν κάποια θεάματα, όπως την ‘Πτώση των Αγγέλων” στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, ο κόσμος είναι χαρούμενος που μπορεί να γιορτάσει τον τρίτο χρόνο της πανδημίας: «Ήρθα εδώ γιατί μου έλειψε το καρναβάλι τόσο πολύ», δήλωσε η Μπάρμπαρα ντελ Πράτο από την Πάρμα. Συνολικά περίπου 50.000 άνθρωποι πήγαν στη Βενετία για το καρναβάλι.

Οι στολές με τα κουδούνια

Ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές με τα κουδούνια, οι νέοι συμμετέχουν στην καρναβαλική πομπή στο χωριό Περμάνι κοντά στην πόλη Ριέκα στην Κροατία. Αυτή η τοπική παράδοση συμπεριελήφθη στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO το 2009.

Καρναβάλι στο Χλινέτσκο της Τσεχίας

Το σλαβικό καρναβάλι στην περιοχή Χλινέτσκο της Τσεχίας είναι επίσης μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας και κάνει περήφανους αυτούς τους κυρίους που προφανώς αφιέρωσαν πολύ χρόνο στις καρναβαλίστικες στολές τους.

Οι αντιβασιλείς στο εμβολιαστικό κέντρο

Η τριανδρία της Κολωνίας, οι τρεις επίσημοι αντιβασιλείς του καρναβαλιού δεν είναι και τόσο χαρούμενοι.Το Σάββατο, η επιτροπή του καρναβαλιού ανακοίνωσε ότι η πομπή της Καθαράς Δευτέρας θα γίνει φέτος μέσα σε ένα στάδιο. Όποιος θέλει να συμμετάσχει πρέπει να έχει εμβολιαστεί ή να έχει αναρρώσει και επίσης να υποβληθεί σε τεστ.

Ουρουγουάη, το μακρύτερο καρναβάλι στον κόσμο

Oι ανησυχίες για την πανδημία φαίνεται να μην υφίστανται για αυτή τη χορεύτρια, η οποία συμμετέχει στην παρέλαση των Λαμάδας στο Μοντεβιδέο. Η γιορτή στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης μπορεί να διαρκέσει έως και 40 ημέρες, καθιστώντας το καρναβάλι της νοτιοαμερικανικής χώρας το μακρύτερο στον κόσμο. Αυτή η παράδοση ανήκει επίσης στην προφορική και άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com