Το Καστελλόριζο στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τα τουρκικά ΜΜΕ.

by Times Newsroom

Ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT της Τουρκίας έχει τον τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελλόριζο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, κατά τη διάρκειά του ρεπορτάζ ακούγονται οι δημοσιογράφοι να λένε: “Το Καστελλόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας… Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι…”

“Το Καστελλόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι οι συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελλόριζο” αναφέρουν.

“Οπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT” τονίζεται στο ρεπορτάζ.

“Παράλληλα με τον εξοπλισμό, Έλληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελλόριζο. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16” σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

“Η Αθήνα υποστηρίζει ότι παρόλο που τα νησιά είναι πολύ μικρά, έχουν την ίδια θαλάσσια δικαιοδοσία με την ηπειρωτική χώρα. Αυτό είναι σαφώς αντίθετο τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στο εθιμικό δίκαιο. Η Τουρκία αισθάνεται άβολα με τη στάση της Αθήνας στο θέμα αυτό” ανέφερε το τουρκικό κανάλι.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα

Συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων ο Ερντογάν φρόντισε για άλλη μία φορά να εξαπολύσει τα βέλη του κατά της Ελλάδας.

Σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, της εφημερίδας “Yeni Safak”, στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος – σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε η φυλοκυβερνητική εφημερίδα- έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, ο Ερντογάν είπε: “O αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”… “.

Μιλώντας στη συνέχεια για την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι “προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη” και μίλησε για κάποιους που “δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης”.

Φτάνοντας στο… σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα “πυρά” κατά της χώρας μας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES. “Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα διεμήνυσε σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Όλες συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα πολύ ευεργετικό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα με σταθερά βήματα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος”, ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com