Το Κίεβο προειδοποιεί για «κορεατικό σενάριο» στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, στρατηγός Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να χωρίσει την Ουκρανία σε δύο μέρη, παρόμοια με τη Βόρεια και Νότια Κορέα.

by Times Newsroom

Ο Μπουντάνοφ πρόσθεσε, σε δηλώσεις που ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας , ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνειδητοποίησε «ότι δεν μπορεί να καταπιεί ολόκληρη τη χώρα» και πιθανότατα θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη χώρα σύμφωνα με το «κορεατικό σενάριο».

Σύμφωνα με τα λόγια του, ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναφέρθηκε στη διαίρεση της κορεατικής χερσονήσου σε δύο κράτη, Βόρεια και Νότια, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας στα μέσα του περασμένου αιώνα.

«Οι κατακτητές θα προσπαθήσουν να σύρουν τα κατεχόμενα σε μια ενιαία οιονεί κρατική δομή και να τα βάλουν ενάντια σε μια ανεξάρτητη Ουκρανία», είπε ο Μπουντάνοφ.

Σημείωσε τις προσπάθειες της Ρωσίας να δημιουργήσει παράλληλες κυβερνητικές δομές σε κατεχόμενες πόλεις, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το ουκρανικό νόμισμα , τη Γρίβνα.

Προσθέτοντας στους φόβους της Ουκρανίας, ο ηγέτης της φιλορωσικής αυτονομιστικής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ είπε ότι αυτή η περιοχή ενδέχεται να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία .

Η Ουκρανία είπε ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τη Ρωσία στα «κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη» θα στερείται νομικής βάσης και θα αντιμετωπίσει ισχυρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, βαθύνοντας την παγκόσμια απομόνωση της Μόσχας.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Όλα τα πλαστά δημοψηφίσματα στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη είναι άκυρα και δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ. Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει μια ισχυρότερη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, η οποία αυξάνει τη διεθνή της απομόνωση».

news.sky.com, theguardian.com,

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com