Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια | Οι φωνές του φθινοπωρινού δάσους και πάλι μαζί μας!

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες», την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.

by Times Newsroom

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια | Οι Γέφυρες της Μουσικής

Οι φωνές του φθινοπωρινού δάσους και πάλι μαζί μας!

Οκτώβριος 2022

  • Νίκος Πορτοκάλογλου 29 Οκτωβρίου | Γούβες
  • Νίκος Σταμούλος 30 Οκτωβρίου | Μηλιές

Είσοδος ελεύθερη

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Νοέμβριος 2022

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες», την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.

Οι «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» αντηχούν και πάλι στη Βόρεια Εύβοια! Μετά τις δύο συγκινητικές βραδιές, στις αρχές Οκτωβρίου, με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στους Κουρκουλούς και τους Παπάδες, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την Ορχήστρα και Χορωδία El Sistema Greece στο Μαντούδι, που αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από το τοπικό κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας, το επιτυχημένο πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται με νέες συναυλίες τον Οκτώβριο και καινούργιες εκπαιδευτικές δράσεις τον Νοέμβριο, πάντοτε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Έτσι, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος θα τραγουδήσουν στις 29 και 30 Οκτωβρίου, με μία κιθάρα, για τους κατοίκους των ορεινών χωριών των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εμφανίζεται στις 29/10 (7 μ.μ.) στις Γούβες, στο Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης», ενώ, το επόμενο βράδυ, ο Νίκος Σταμούλος δίνει συναυλία στις Μηλιές την ίδια ώρα.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση του Σταύρου Μπένου, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και έχει στόχο να ανοίξει το δρόμο για νέες ισχυρές θεσμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή, από την Αγία Άννα και τη Λίμνη ως το Πευκί, τις Ροβιές, το Μαντούδι, τους Ωρεούς, τις Γούβες, τους Παπάδες, τις Μηλιές, τα Βασιλικά και τους Κουρκουλούς.

Το πρόγραμμα του Μεγάρου χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες», την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.

  1. Οι φωνές του φθινοπωρινού δάσους και πάλι μαζί μας στη Βόρεια Εύβοια

  2. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος τραγουδούν με μια κιθάρα στους κατοίκους ορεινών χωριών

Νίκος Πορτοκάλογλου | 29 Οκτωβρίου | Γούβες | Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης» | 19:00

Νίκος Σταμούλος | 30 Οκτωβρίου | Μηλιές | 19:00

Όταν οι επισκέπτες και οι τουρίστες φεύγουν, ο Νίκος Πορτοκάλογλου (29/10, 19:00) αλλά και ο αγαπητός στην Εύβοια Νίκος Σταμούλος (30/10, 19:00) ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μια κιθάρα στις Γούβες και τις Μηλιές (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

Σε αυτά τα ορεινά και απομονωμένα χωριά, στις παρυφές των οποίων έφτασαν οι φωτιές καταστρέφοντας γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, μέσα στο αυθεντικό κλίμα ενός καφενείου, ενός σχολείου, ακόμη και μιας μικρής πλατείας, αν ο καιρός το επιτρέψει, οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα επικοινωνήσουν με τους κατοίκους.

Μέσα στη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, συχνά με τη ζεστασιά ενός τζακιού και μιας ξυλόσομπας, θα μεταδώσουν στους κατοίκους του χωριού αλλά και κοντινών περιοχών χωριών την πολύτιμη ζωογόνο εμπειρία και την αύρα της ζωντανής μουσικής.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Νοέμβριος 2022

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων πραγματοποιείται τον Νοέμβριο σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στο Μαντούδι και στις Ροβιές (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας) καθώς και στους Ωρεούς και τα Βασιλικά (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

  1. Στα Βασιλικά (7/11) οι Παραμυθοκόρες (Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη) μας διηγούνται λαϊκά παραμύθια. Συμπρωταγωνιστεί η λύρα του Νίκου Ξανθούλη. Αρχόντισσες και άρχοντες, κάστρα και παλάτια, μακρινά ταξίδια και μαγικά ξόρκια συνομιλούν με τους ήχους της λύρας και δημιουργούν μια συναρπαστική αφήγηση.

  2. Στις Ροβιές (10/11) η Γεωργία Τσολάκη με το βιολί της συναντιέται με την κούκλα της Κυριακής Δοξαρά. Η κούκλα Λι –το όνομά της έρχεται από τη μακρινή Κίνα– αφηγείται, με τη βοήθεια του βιολιού, την ιστορία της, μια διαχρονική ιστορία που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση.
  3. Στους Ωρεούς (25/11) οι μουσικοί της Underground Youth Orchestra υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Κώστα Ηλιάδη δίνουν μια άτυπη συναυλία με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα έγχορδα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας», στην οποία η απόσταση με το κοινό και τους μουσικούς εκμηδενίζεται, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ακρόασης: τα παιδιά ακούνε πώς ξεδιπλώνονται οι φράσεις, πώς εξελίσσεται μια μουσική σύνθεση και βλέπουν σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της ορχήστρας να συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Πολιτιστικές διαδρομές

Παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις του Μεγάρου, στο πλαίσιο των Γιορτών του Δάσους, οι φίλοι και οι επισκέπτες της Βόρειας Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, τα μνημεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, μέσα από προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν, είτε συμμετέχοντας σε εκδρομές που θα γίνουν εκείνες τις μέρες είτε και με το δικό τους όχημα, χρησιμοποιώντας ένα mobile application με όλες τις πληροφορίες για τις διαδρομές και τα μέρη που θα επισκεφθούν.

Περισσότερα για τις πολιτιστικές διαδρομές εδώ:

www.somewhereweknow.com/el

Links για τις συναυλίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com