Το μήνυμα του Ελπιδοφόρου για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

by Times Newsroom 1

Με ένα πυκνό νοημάτων και πολύ ισχυρό μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τίμησε τη χθεσινή Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Φέρνουμε στη μνήμη μας όλους αυτούς των οποίων οι ζωές και οι πολιτισμοί αφανίστηκαν, τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, τους Αρμένιους, τους Σύρους και όλους εκείνους των οποίων η παρουσία έσβησε, καθώς οι αυτοκρατορίες κατέρρεαν», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Και προσέθεσε: «Η αναγνώριση των αμαρτιών και των ανομιών του παρελθόντος είναι ο δρόμος που διανοίγεται για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συμμετείχε χθες στην εκδήλωση έπαρσης της ποντιακής σημαίας έξω από το Bowling Green στο κέντρο του Μανχάταν, λίγα μόλις βήματα μακριά από τη Wall Street. Την εκδήλωση υψηλού συμβολισμού οργάνωσαν τα ποντιακά σωματεία της Ομογένειάς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή