Το Μπαλί σχεδιάζει να προσφέρει εμβόλια στους τουρίστες

by Times Newsroom 1

Το Μπαλί της Ινδονησίας σκοπεύει να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι εγχώριοι τουρίστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στα εμβόλια της AstraZeneca και της Sinovac Biotech της Κίνας. Οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να αγοράσουν ένα εμβόλιο από το Sinopharm της Κίνας, μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Σαντιάγκα Ούνο, δήλωσε ότι το σχέδιο πρόκειται να εγκριθεί από τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία έναρξης.

Με τον «εμβολιαστικό τουρισμό» να απογειώνεται σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη, το Μπαλί θα μπορέσει να προσφέρει πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν εμβολιασμούς.

Ο τουρισμός στο νησί έχει βυθιστεί λόγω της πανδημίας και το Μπαλί πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του σε ξένους τουρίστες στα τέλη Ιουλίου το συντομότερο.

Παρόλα αυτά, τα νέα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδονησία έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πλημμυρίζοντας τα νοσοκομεία. Το αρχιπέλαγος κατέγραψε 20.694 νέες μολύνσεις τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον εβδομαδιαίο απολογισμό σε 131.553.

με πληοροφορίες από FT

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή