«Το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει το ρωσικό ναυτικό σε λίγες μέρες», λέει Αμερικανός ναύαρχος

Ο James Foggo θεωρεί ότι ο Πούτιν διέπραξε το μεγαλύτερο στρατηγικό του λάθος

by Times Newsroom

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία των ΗΠΑ, James G. Foggo, δήλωσε πως το ΝΑΤΟ διαθέτει την ικανότητα μέσα σε λίγες μέρες να καταστρέψει ολοσχερώς το ρωσικό πολεμικό ναυτικό. Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία διέπραξε το μεγαλύτερο στρατηγικό του λάθος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος «σκοτώνει» τη ρωσική οικονομία και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ενώσει τη διεθνή κοινότητα, να συσπειρώσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και όλους τους Ουκρανούς απέναντι στο ρωσικό εισβολέα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η εισβολή στην Ουκρανία «δεν είναι το θέλημα του ρωσικού λαού αλλά θέλημα του Πούτιν».

Επίσης, για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου στην Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν και πολλά ρωσικά πλοία στην περιοχή, εκτίμησε πως όσο υπάρχει κλιμάκωση της έντασης δε θα πρέπει πλοία του ΝΑΤΟ να πλέουν πολύ κοντά με ρωσικά πλοία, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πώς «το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες ημέρες ολόκληρο το ρωσικό ναυτικό».

Σημειώνεται, ότι ο ναύαρχος εν αποστρατεία μίλησε στο 3ο συνέδριο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή