Το ναυάγιο του φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ…

by Times Newsroom 1
Share this

Τελείως ανερυθρίαστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρώει καθημερινά τις αρνητικές χυλοπίτες για σύμπραξη, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επανέρχεται με το ανόητο ψευδοδίλημμα: «Εάν δεν τα βρούμε μεταξύ μας, τότε ο Κυριάκος θα μας κυβερνά επί 8 χρόνια»!

  • Πέτρος Μακρής

Το νομοτελειακά ολέθριο ξεκίνημα της πολιτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ χρονολογείται από την εποχή, που μετατράπηκε από πόλο έλξης ανένταχτων στελεχών της μείζονος Αριστεράς, σε επίμονο συλλέκτη οπορτουνιστικών και τυχοδιωκτικών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν από ελάχιστη ως μηδενική σχέση με τη μακρόχρονη και εν πολλοίς επιτυχημένη σοσιαλδημοκρατική κυβερνητική πρακτική του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρυστάλλωσε την πολιτική του οντότητα, ως περιστασιακή πολυσυλλεκτική δύναμη, με αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις που ευνοήθηκαν μόνον με την μετατροπή του σε αγκιτάτορα. Σε δημοκόπο, που ξεσήκωνε απολιτικές και ασπόνδυλες μάζες διαμαρτυρίας κατά της χρεωκοπημένης πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, και τελείως ασυνάρτητα αναίτια και κακόβουλα και κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Όμως, η χειρότερη έκφραση αυτής της δημοκοπίας αυτοχαρακτήρισε  την πολυσυλλεκτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ως κατασκευαστή φανταστικών εχθρών, κατά τα πρότυπα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Από την άποψη αυτή, θα μείνει, στην πολιτική μας Ιστορία, σημαδιακή η κακοήθης και υβριστική ρετσινιά, που επαναλαμβανόταν από όλα τα στόματα της πτέρυγος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο: «Στόχος μας η κάθαρση του πολιτικού βίου από τα σκάνδαλα της 45χρονης περιόδου της Μεταπολίτευσης».

Είναι να ξεχνά κανείς και τη σταλινικής έμπνευσης  φράση: «Πρέπει κάποιους να φυλακίσουμε για να γίνουμε κυβέρνηση». Ή το ισοδύναμο «είμαστε κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να κατακτήσουμε τις εξουσίες»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://www.in.gr

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή