Το Ναύπλιο, ο Καποδίστριας κι εμείς

by ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΚΗΣ

«Στα τρία χρόνια που υπηρέτησε ως κυβερνήτης, δημιούργησε πολλούς θεσμούς που έχουν επιζήσει έως σήμερα και επιδόθηκε σε μια τιτάνια προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους, αναδιοργανώνοντας τη διοίκηση, την οικονομία, την εκπαίδευση, καθώς και το στράτευμα», ανέφερε μεταξύ των άλλων στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων σε ένα «παγκάκι φιλίας», που τοποθετήθηκε δίπλα από το άγαλμα του Καποδίστρια στην πόλη Κόπερ της Σλοβενίας, γνωστή και ως «Capodistria», τόπο καταγωγής της οικογένειας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Τιμούμε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια και θαυμάζουμε το έργο που πρόλαβε να μας κληροδοτήσει στα χρόνια που κυβέρνησε τον τόπο κατά την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο μεταξύ του Γενάρη 1828 και Σεπτέμβρη 1831, οπότε και δολοφονήθηκε.

Η Ιστορία, όμως, του κάθε λαού, του κάθε τόπου, έχει αξία και η τιμή κι η ευγνωμοσύνη προς τους προγόνους έχουν αντίκρυσμα, αν διδάσκει, αν παραδειγματίζει κι αν εμπνέει, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι μια διαρκής, ατομική και συλλογική, προσπάθεια αυτογνωσίας, ενσυναίσθησης και γνώσης.

Με χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζω σήμερα στο «Εκτός Σχεδίου» το νέο μου podcast με τίτλο: «Το Ναύπλιο, ο Καποδίστριας κι εμείς», ένα ταξίδι σε μια πόλη αγαπημένη, σε εποχές κρίσιμες για τον τόπο, με πρωταγωνιστές που έγραψαν σελίδες της Ιστορίας με τόσο ένδοξο, αλλά συνάμα και τραγικό τρόπο. Ακούστε το!

#podcast #Καποδίστριας

The following two tabs change content below.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Βουτσινάκης είναι διδάκτορας στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει εξειδικευτεί σε θέματα management. Το συγγραφικό του έργο καθορίζεται μέχρι σήμερα από την επιστημονική του κατάρτιση και την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Είναι επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και διετέλεσε Διευθυντής στο Εθνικό Τυπογραφείο. Έργα του: "Λάβε τα μέτρα σου", "Εθνικό Τυπογραφείο. Εφημερίς της Κυβερνήσεως".

Τελευταία άρθρα απόΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΚΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή