Το παιχνίδι με την ψυχολογία των πολιτών, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της πανδημίας

by Times Newsroom

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Ουσιαστικά αγνοεί τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, που εξακολουθεί να μας δείχνει το αμείλικτο πρόσωπό της. Μετράμε ήδη πάνω από  28.000 νεκρούς, ενώ θρηνούμε καθημερινά μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι ο κορωνοϊός είναι παρών όλο το χρόνο, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κυβέρνηση όμως δεν παίρνει το μάθημά της. Σφυρίζει  πρόωρα τη λήξη της πανδημίας, μειώνοντας δραματικά τους ελέγχους, πετώντας τις μάσκες και «σκίζοντας» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα του προηγούμενου διαστήματος.

Το μη συνετό άνοιγμα του τουρισμού και η πλήρης απελευθέρωση όλων των τομέων της οικονομίας χωρίς προφυλάξεις, αποτελεί μια κοντόφθαλμη πολιτική, που ενδέχεται να μας κοστίσει ένα νέο ανεξέλεγκτο κύμα πανδημίας τον Σεπτέμβριο, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει ανίσχυρο και αποδυναμωμένο, οδηγεί σε ανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων και την παράταση των δεινών της πανδημίας.

Είναι αναγκαία η άμεση χάραξη μιας πολιτικής υγείας με τη συνεισφορά όλων των φορέων και των πολιτικών κομμάτων, που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα και την προαγωγή της υγείας των πολιτών, με παράλληλη λελογισμένη χρήση των μέτρων προστασίας και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τα διπλά μηνύματα, η έλλειψη σταθερότητας και το παιχνίδι με την ψυχολογία των πολιτών, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή