Το παραλίμνιο Castelletto di Brenzone της Ιταλικής λίμνης Garda | Travel Inspiration

by Times Newsroom
Share this
  • Του ΜΑΡΙΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Το Castelletto βρίσκεται στη ανατολική ακτή της Ιταλικής λίμνης Garda μόλις 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βερόνας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής Brenzone που εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 52 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με υψόμετρο από 69 μέτρα έως την κορυφή του Monte Baldo στα 2200 μέτρα.

Τα πέτρινα παραδοσιακά σπιτάκια που εκτείνονται κατά μήκος της λίμνης, καθώς επίσης και το γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες των ντόπιων είναι όλα όσα θα αντικρίσεις με την πρώτη ματιά περνώντας από εκεί. Οι μυρωδιές όμως από τις ταβερνούλες είναι σίγουρο ότι θα σε αναγκάσουν να σταθμεύσεις και να γευτείς τις σπεσιαλιτέ των ψαριών που άλλωστε κάνουν το χωριό γνωστό στις γύρω περιοχές.

Η ανάπτυξή του ξεκινά από τη δεκαετία του 60 του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα και συνδέεται με την ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς να ξεχνά τις δικές του παραδόσεις.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή