Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί «τυφλά» τον ΣΥΡΙΖΑ: Με ένα στόμα, μια φωνή Τσίπρας και Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές

Νέο γύρο αντιπαράθεσης είχαμε χθες με αφορμή τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Από τη μια η αντιπολίτευση επιχειρεί να συντηρήσει το θέμα ψηλά στην ατζέντα της και από την άλλη η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια γραμμή, τονίζοντας ότι σέβεται και τιμά την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις.

by Times Newsroom

Τη σκυτάλη από τον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό σόου περί παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα και προτροπής να τον συλλάβουν πήρε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, με αφορμή τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στο βωμό της συγκάλυψης».

Η αλήθεια είναι ότι η αρχική αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου φάνηκε πολύ ήπια, πολύ ουδέτερη και πολύ των «ίσων αποστάσεων» από την Κουμουνδούρου, που δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Και ίσως γι’ αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. -ο οποίος μπορεί και να πληροφορήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχολιάσει πολύ αρνητικά την αρχική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.- έσπευσε χθες να «διορθώσει» γραμμή.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στο βωμό της συγκάλυψης. Δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο, που ηγείται μιας Ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη Δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεσης», είπε χθες ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εκθέτει τη χώρα.

Η δήλωση αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε αιχμές για τον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «όφειλε, ως πολιτικός αρχηγός, να γνωρίζει επακριβώς και σε βάθος το Σύνταγμα», κάτι που δεν προκύπτει από τη δήλωσή του, καθώς «ταυτίζει τη Δικαιοσύνη με την κυβέρνηση».

«Ο κ. Ανδρουλάκης, πίσω από τα βαρύγδουπα λόγια, ομολογεί ότι θέλει μια Δικαιοσύνη à la carte, μια Δικαιοσύνη που θα κινείται με βάση τις δικές του απόψεις και πολιτικές επιδιώξεις», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
«Η κυβέρνηση, αντίθετα, σέβεται και τιμά την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη απροϋπόθετα: δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η διαφορά μας είναι χαοτική και αποκαλυπτική», καταλήγει στη δήλωσή του.
Οπως επισήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι, ίσως να μη θυμούνται στη Χαριλάου Τρικούπη ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει μετά την επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Ντογιάκου, στις 5 Δεκεμβρίου, ότι «όλοι γνωρίζουν

ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση στοιχείων αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Ισως να γνωρίζουν τι άλλαξε από τότε και ο κ. Τσίπρας από εκεί που δημοσίως εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική Δικαιοσύνη και διέδιδε ότι η συνάντησή του με τον κ. Ντογιάκο είχε πάει εξαιρετικά, λέει σήμερα ότι η Δικαιοσύνη παραβιάζει το Σύνταγμα, δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της κ.λπ.

Ισως ακόμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να έχουν αποφασίσει ότι θα ταυτιστούν και σε αυτό το σημείο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, θα αποθεώνουν τη Δικαιοσύνη όποτε λαμβάνει αποφάσεις με τις οποίες συμφωνούν και θα την κατακεραυνώνουν όταν λαμβάνει αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνούν.

Μπορεί να δούμε και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή την ίδια την ηγεσία του να κατηγορούν τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ως «Κόλλια» ή «χουντικό», ξεχνώντας, για παράδειγμα, ότι ήταν εκείνος που είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα», δήλωσε και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ χθες ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης για τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com