Το Πεκίνο προτίθεται να διατηρήσει την επικοινωνία με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Μετά την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο η Κίνα είχε κάνει έκκληση για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης «ανοιχτής, χωρίς αποκλεισμούς»

by Times Newsroom 1

Η Κίνα δήλωσε σήμερα έτοιμη να διατηρήσει επικοινωνία με τους ηγέτες της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν χαρακτηρίζοντας τον σχηματισμό της ένα «απαραίτητο βήμα» για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν έκανε το παραπάνω σχόλιο στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στο Πεκίνο ερωτηθείς αν η Κίνα θα αναγνώριζε τη νέα κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε χθες Τρίτη.

Οι Ταλιμπάν επέλεξαν πρόσωπα από τα υψηλά κλιμάκια του κινήματος για να καταλάβουν τα ανώτερα αξιώματα της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, περιλαμβανομένου ενός συνεργάτη του ιδρυτή τους για τη θέση του πρωθυπουργού και ενός καταζητούμενου από τις ΗΠΑ για τρομοκρατία για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Η Κίνα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Αφγανιστάν, είπε ο Γουάνγκ.

Μετά την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο η Κίνα είχε κάνει έκκληση για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης «ανοιχτής, χωρίς αποκλεισμούς».

«Ελπίζουμε ότι οι νέες αρχές του Αφγανιστάν θα ακούνε τους ανθρώπους απ΄όλες τις φυλές και τις φατρίες ώστε να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες του ίδιου του λαού και οι προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή