Το πρώτο networking event για το σήμα «Bike Friendly»

by Times Newsroom
Share this

Οι συμμετέχοντες και μέλη του δικτύου «Bike Friendly» είχαν την ευκαιρία την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να προχωρήσουν σε συνεργασίες.

ΑΘΗΝΑ, 13/2/2020 – Στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού, αλλά και του ποδήλατου ως ήπιο μέσο μετακίνησης των τουριστών, το σήμα «Bike Friendly» προσκάλεσε τα μέλη του, και τους συνεργάτες του σε μια εκδήλωση ανάπτυξης σχέσεων και ανταλλαγής ιδεών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο Ibis Styles Athens Routes, ένα νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα και υπό ένταξη στο δίκτυο των Bike Friendly Hotels.

Οι συμμετέχοντες και μέλη του δικτύου «Bike Friendly» είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να προχωρήσουν σε συνεργασίες.

Η εταιρεία AthensEcoBikeTours με τον εκπρόσωπο της κ. Θέμο Παπαλά παρουσίασε τον καινοτόμο τρόπο περιήγησης στην Αθήνα και επίσκεψης των αρχαιολογικών χώρων με το ποδήλατο, και με την ηλεκτρονική εφαρμογή που διαθέτει για την επεξήγηση των σημείων επίσκεψης.

Το πρωτοπόρο ξενοδοχείο Kallichoron παρουσίασε την εμπειρία του στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αγαπούν τις εναλλακτικές δραστηριότητες στην Αστυπάλαια.

Επίσης, η εταιρεία Action Tours & Rentals Greece από την Kassimatis Cycling με τον εκπρόσωπο της κ. Νίκο Κασσιμάτη ενημέρωσε για τις διαδρομές που διαθέτει στην παραλιακή Αθήνα για τους τουρίστες καθώς και για τις παροχές εξυπηρέτησης μεγάλων αθλητικών-ποδηλατικών γκρουπ.

Ακόμα, ο κ. Παναγιώτης Κουμερτάς από την Attica Paths παρουσίασε τις ποδηλατικές διαδρομές στον Υμηττό, τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να διασχίσουν με mountain bike φτάνοντας μέχρι το Σούνιο και με την υποστήριξη οδηγών και συνοδών.

Το σήμα «Bike Friendly» παρουσίασε το πρόγραμμα marketing που έχει μέχρι τώρα υλοποιήσει με δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ανάπτυξη της χρήσης του ποδήλατου σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, το σήμα «Bike Friendly», παρουσίασε τις έως τώρα δράσεις και καινοτομίες του για την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού και των μελών του δικτύου, όπως την παρουσίαση του σήματος σε B2B Workshops του ΕΟΤ στην Ολλανδία, την παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις παρουσιάσεις σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, τις συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, την αρθρογραφία και παρουσίαση των μελών σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την πιστοποίηση Greek Bike Specialist για τουριστικά γραφεία, πράκτορες και TOs κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βίκυ Καραντζαβέλου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
NatTour
Τηλ.: 210 9374050 | Email: vicky@tma.travel

Λίγα λόγια για την NatTour και την πιστοποίηση “Bike Friendly Hotel”

Ο κύριος σκοπός και στόχος της εταιρίας είναι η προώθηση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα o οικοτουρισμός, ο φυσιολατρικός, ο περιπατητικός, ο αθλητικός, ο ποδηλατικός, και οι άλλες παρόμοιες μορφές, όπως επίσης και ο ηλεκτρονικός τουρισμός, με απώτερο στόχο την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Σήμα «Bike Friendly» είναι μία πρωτοβουλία της NatTour. Το 2017 ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπτυξης ενός δικτύου ξενοδοχείων και Δήμων-τουριστικών προορισμών φιλικών προς τους τουρίστες-ποδηλάτες. Παράλληλα, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα ήθελαν, είτε να περιηγηθούν περιοχές της Ελλάδας  χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, είτε απλά, στη διάρκεια των διακοπών τους, να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για κοντινές εκδρομές από το ξενοδοχείο που διαμένουν.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή