Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους αντάρτες του Τιγκράι να σεβαστούν την Λαλιμπέλα

by Times Newsroom 1

Ο εκπρόσωπος ζήτησε να αποσύρουν τις δυνάμεις από την πόλη – μνημείο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν απόψε τους αντάρτες του Τιγκράι, οι οποίοι κατέλαβαν νωρίτερα την πόλη Λαλιμπέλα, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, «να προστατεύσουν αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά».

«Καλούμε επίσης όλες τις εμπόλεμες πλευρές να βάλουν τέλος στη βία και να ξεκινήσουν συνομιλίες για να καταλήξουν σε μια εκεχειρία μέσω διαπραγμάτευσης (…) αμέσως και χωρίς προϋποθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Η Λαλιμπέλα είναι γνωστή για τις περίφημες μονολιθικές εκκλησίες της, που είναι σκαλισμένες στον βράχο. Ο Πράις υπενθύμισε ότι η UNESCO έχει χαρακτηρίσει την πόλη αυτή «μαρτυρία του αιθιοπικού πολιτισμού».

Ο εκπρόσωπος κάλεσε τους αντάρτες του Τιγκράι να αποσύρουν τις δυνάμεις τους, καθώς και εκείνες των συμμάχων τους, από τις περιφέρειες Αμχάρα και Αφάρ, τις αρχές της Αμχάρα να αποσύρουν τις δικες τους δυνάμεις από το Τιγκράι και τη γειτονική Ερυθραία «να αποσύρει μόνιμα τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Αιθιοπία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή