Το Στόουνχεντζ αλλιώς στο Μιλάνο: Μια εγκατάσταση που φτιάχτηκε με 16.000 πλαστικά μπουκάλια

Οι αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι θα ταξιδέψει και σε άλλες χώρες

by Times Newsroom

Το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο VATRAA ξαναέφτιαξε το Στόουνχεντζ στο Μιλάνο με 16.000 πλαστικά μπουκάλια, αναδεικνύοντας την κληρονομιά των σκουπιδιών και τις επιπτώσεις της στις μελλοντικές γενιές.

Η εγκατάσταση με τίτλο «Plastic Monument» αντλεί από μια από τις παλαιότερες και πιο καθαρές αρχιτεκτονικές φόρμες, το «Great Trilithon». Αποτελείται από δύο όρθιες κολόνες ύψους 6,7 μέτρων με οριζόντια δοκό στο πάνω μέρος. Το γραφείο έχει τυλίξει τους όγκους με ένα διπλό συρματόπλεγμα, λαξεύοντας τις επιφάνειες για να μιμηθεί την υφή των κολονών από πέτρα του πριν 5.000 χρόνια μνημείου στην Αγγλία.

«Η εγκατάσταση δεν σχεδιάστηκε για να είναι όμορφη αλλά για να μας κάνει να σκεφτούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των ενεργειών μας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα εμπνεύσει πρόσωπα με επιρροή ή τακτικούς χρήστες πλαστικού να λάβουν υπόψη τη μεγαλύτερη επίπτωση των αποφάσεων που παίρνουν σήμερα» σημείωσε ο Bogdan Rusu, ιδρυτικό μέλος του VATRAA.

Με χορηγία από τον Gruppo Unipol η εγκατάσταση θα παραμείνει στο Μιλάνο την επόμενη χρονιά και οι αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι θα επανεγκατασταθεί και σε άλλες εμβληματικές τοποθεσίες του κόσμου για να διαδοθεί το δυνατό μήνυμά του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή