Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τα Τέμπη: Το κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο

O Αρκάς έχει αναρτήσει ένα νέο σκίτσο για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα 43 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

by Times Newsroom

Συγκλονισμένος και ο σκιτσογράφος Αρκάς, όπως άλλωστε και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, δεν θα μπορούσε να παραμείνει αδιάφορος στο σοκαριστικό δυστύχημα. Στο σκίτσο, το οποίο -όπως αναφέρει το μήνυμα που το συνοδεύει- «δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης», υπάρχει ένας άγγελος μέσα σε ένα κατεστραμμένο βαγόνι τρένου.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», είναι το μήνυμα του Αρκά πάνω στην εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρκάς είχε δημοσιεύσει το πρωί της Τετάρτης (1/3) ένα συγκλονιστικό σκίτσο για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Στο σκίτσο του για την τραγωδία στα Τέμπη ο Αρκάς δείχνει ένα τρένο που το οδηγεί ο Χάρος και δίπλα του ο Μάρτιος – όπως τον έχει προσωποποιήσει ο καλλιτέχνης – δακρύζει.

Η ανάρτηση έχει «μοιραστεί» ήδη χιλιάδες φορές, ενώ τα σχόλια κάτω από αυτή συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή