Το «τελευταίο αντίο» στη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Φίλοι και συνεργάτες, παλιοί φοιτητές της και καθηγητές από την ΑΣΚΤ, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και του πολιτικού κόσμου βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο «αντίο».

by Times Newsroom

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία υπήρξε η μακροβιότερη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Φίλοι και συνεργάτες, παλιοί φοιτητές της και καθηγητές από την ΑΣΚΤ, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και του πολιτικού κόσμου βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο «αντίο».

Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο προεδρος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος, η διευθύντρια συλλόγων καλλιτεχνών και μουσειολογικού προγράμματος της Εθνικής Πινακοθήκης, Έφη Αγαθονίκου, ο κοσμήτορας της ΑΣΚΤ Αγγελής Αντωνόπουλος, αποχαιρέτησαν με τα λόγια τους «τη σπουδαία Ελληνίδα στις συλλογικές και προσωπικές τους διαδρομές».

«Αποχαιρετούμε με αγάπη και θαυμασμό το ατίθασο κορίτσι από το Αρκαλοχώρι που αγάπησε την τέχνη, σπούδασε, εξελίχτηκε σε μια δυναμική προσωπικότητα, εργάστηκε σκληρά, πρωτοστάτησε να βάλει την ελληνική τέχνη στον παγκόσμιο χάρτη», είπε η Λίνα Μενδώνη.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Άντζελα Γκερέκου, Λυδία Κονιόρδου, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Άννα Καφέτση, Ειρήνη Γερουλάνου, Νίκη Τυπάλδου, Βάνα Ξένου, Γιώργος Ρόρρης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Πάνος Χαραλάμπους, Άννα Φιλίνη, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Γιώργος Μπαμπινιώτης κ.ά.

Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com