Το «βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγεται… Αλέξης Τσίπρας!

by Times Newsroom 1
  • Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Δεν παρακολούθησα την, σε επίπεδο αρχηγών, συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό, γιατί ψάρευα. Ωστόσο ένας τίτλος που διάβασα, μου έδωσε το στίγμα της : «Τσίπρας: Μετατρέψατε την επιτυχία του ελληνικού λαού σε φιάσκο».

Δεν χρειάζεται πολύ να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για την αντιπολίτευση της θρασύτητας και του παραλογισμού, που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο ανάχωμα της κυβέρνησης μετά από αυτά των πολύ καλών και αποτελεσματικών χειρισμών της στα δύο μεγάλα θέματα που της προέκυψαν με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας :

1. Τα ελληνοτουρκικά είτε αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις για τις ζώνες επιρροής, είτε την προσπάθεια του Ερντογάν να σπάσει τα σύνορά μας στον Έβρο και να εισβάλουν στη χώρα χιλιάδες μετανάστες, με στόχο, όπως αποκαλύφθηκε μετά, να πέσει η ελληνική κυβέρνηση.

2. Την πανδημία του κορονοϊού, κατά την οποία η γρήγορη και σωστή αντίδραση της κυβέρνησης είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπισή της, κάτι που διαφήμισε παγκοσμίως την χώρα και της προσέδωσε σοβαρότητα και κύρος, αλλά και τώρα δεν υπάρχει κανένα φιάσκο.

Αυτοί και η πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι οι λόγοι που δεν έχει αρχίσει να φυλλορροεί η Νέα Δημοκρατία, πάνω από ένα χρόνο θητείας, καθώς κάνει και λάθη πολλά και όχι ασήμαντα και τα οποία σχετίζονται κυρίως με την έπαρση και τις προσωπικές πολιτικές που «εμπνέει» η εξουσία στους εξουσιάζοντες σε κάθε κυβερνητικό κόμμα.

Θα είχαν υπάρξει αντιδράσεις και θα είχαν φανεί στην κοινωνία και στις δημοσκοπήσεις από ένα κρίσιμο τμήμα για την σταθερότητα της κάθε κυβέρνησης, αυτούς που την ψήφισαν οριακά ή δεν την ψήφισαν, αλλά ελπίζουν σε αυτήν κάτι καλύτερο. Από αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων δεν υπάρχει αντίδραση για να μην ταυτιστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τον κυβερνητικό είτε τον αντιπολιτευτικό. Αυτός είναι ο λόγος, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί το τρίτο μεγάλο ανάχωμα της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τα 29 λευκά δυσαρέσκειας απέναντι στον Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, τα οποία νομοτελειακά και θα πληθύνουν και θα γίνουν μαύρα για τον πρώην «χαρισματικό» αρχηγό, δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας μετατρέπεται πια σε «βαρίδι», κάτι που θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτό από τις επιπτώσεις που θα έχει η αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί. Το πρόβλημα βέβαια και για τον Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι επέλεξε μια κακή αντιπολιτευτική στρατηγική και τακτική, αλλά ότι δεν έχει την πολυτέλεια να μπορεί να διαλέξει.

Είναι τέτοια η αποδοκιμασία της κυβερνητικής του θητείας από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που μόνο μια ειλικρινής και σοβαρή αυτοκριτική ίσως θα μπορούσε να τον κάνει κάπως αξιόπιστο. Θα έπρεπε, σε αυτήν την περίπτωση να «αυτομαστιγωθούν» για σχεδόν το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής τους και κυρίως για τα την έντονη καθεστωτική τους αντίληψη και λειτουργία. Αυτοί όμως όχι δεν έχουν κάνει ίχνος αυτοκριτικής, αλλά εξακολουθούν να υποστηρίζουν την καταδικασμένη από τον λαό θητεία τους.

Είχα ρωτήσει ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της κυβερνητικής του θητείας και διαβλέποντας που πάνε τα πράγματα : Γιατί διαλέξατε τον Τσίπρα για αρχηγό; Γιατί ουσιαστικά δεν είχαμε λύση, βρισκόμασταν σε αδιέξοδο και τον βάλαμε για την πολιτική του θρασύτητα, γιατί δεν καταλαβαίνει τίποτα, μου απάντησε. Στο ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα δεν μπορεί να έχει κάποιος σοβαρές αντιρρήσεις. Αυτό που πληρώνουν περισσότερο είναι η θρασύτητα , η οποία τους οδήγησε στην κυβέρνηση και τώρα τους ρίχνει σε πολιτικό βάραθρο. Η κυβέρνηση θα το χάσει σύντομα αυτό το προστατευτικό της ανάχωμα γι’ αυτό πρέπει να μαζέψει αρκετά στελέχη της κυβερνητικά ή κρατικά και να προσπαθήσει να μειώσει την έπαρση η οποία μπορεί να μην είναι ο καθεστωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αρχίσει να του μοιάζει.

Όσο για αυτούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν για την πολιτική του αρχηγού τους, λυπάμαι , αλλά άργησαν. Ο λαός λέει «Σαν έπρεπε δεν έβρεχε, το Μάη δροσολόγαε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή