Τo Visa Innovation Program Europe καλεί τις fintechs από τις 7 αγορές του προγράμματος να υποβάλουν αιτήσεις για τον νέο κύκλο του το 2023

by Times Newsroom

Μέσα από το Visa Innovation Program Europe οι fintechs θα επωφεληθούν από τη γρήγορη πρόσβαση σε νέες αγορές, στους πελάτες και στους συνεργάτες της Visa, ένα παγκόσμιο δίκτυο εκπαιδευτών, ειδικών, επενδυτών και τεχνολογικών υποδομών.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023 – H Visa, η Eleven και η Endevor Greece ανακοίνωσαν σήμερα το άνοιγμα του Visa Innovation Program Europe για το 2023, καλώντας fintechs από τις 7 αγορές του προγράμματος να υποβάλουν αίτηση. Το παράθυρο υποβολής αιτήσεων για τον νέο κύκλο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 14 Απριλίου. Οι fintechs θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο visainnovationprogram.com.

Για τον κύκλο του 2023, το Visa Innovation Program Europe αναζητά τις πλέον καινοτόμες fintechs από υφιστάμενες ομάδες και ενεργά προϊόντα ή λύσεις που αντιμετωπίζουν ένα (ή περισσότερα) από τα πέντε στρατηγικά θέματα:

  • Προώθηση εμπειριών πληρωμών επόμενης γενιάς,
  • Ενδυνάμωση εμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων,
  • Ξεκλείδωμα νέων ροών πληρωμών,
  • Οικοδόμηση ενός έξυπνου και βιώσιμου μέλλοντος,
  • Embedded Finance.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Visa σε συνεργασία με την Endeavor Greece, το μεγαλύτερο δίκτυο high-impact επιχειρηματιών στον κόσμο και την Eleven Ventures, ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματικών κεφαλαίων πρώιμου σταδίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Φέτος στην Ελλάδα, το Visa Innovation Program Europe ετοιμάζεται να υποδεχθεί έως και 8 fintechs, αναδεικνύοντας την χωρίς σύνορα κοινότητά του και τη διεθνή συνεργασία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Η συνεργασία ανάμεσα στη Visa και στο Elevate Greece και η συμμετοχή διακεκριμένων νεοφυών επιχειρήσεων στο Visa Innovation Program Europe συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά.

Η Sevi Vassileva, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Ισραήλ για τη Visa, δήλωσε: «Το 2023, το Visa Innovation Program Europe αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο. Μέσα σε μια πενταετία το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε επτά, από δύο, αγορές, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τη συμμετοχή περισσότερων fintechs που θα επωφεληθούν από μια πιο διευρυμένη και ποικιλόμορφη ομάδα ειδικών, επενδυτών και μεντόρων, ενώ θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν, να δοκιμάσουν και να επεκτείνουν τις ιδέες και τις λύσεις τους. Αναμένοντας τη νέα ομάδα νεοφυών επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος στο Visa Innovation Program Europe του 2023, θέλω να καλωσορίσω την Endeavor Greece, τον νέο συνεργάτη του προγράμματος στην Ελλάδα, που μαζί με την Eleven, θα συνεργαστούν στενά με τις εταιρείες για να τις βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους».

Ο Daniel Tomov, Διευθύνων Σύμβουλος της Eleven Ventures, δήλωσε: «To fintech έχει τη δύναμη να ξεκλειδώνει πρωτοφανή αξία για ανθρώπους, επιχειρήσεις και κοινότητες. Παρατηρούμε την αυξανόμενη υιοθέτησή του σε παραδοσιακούς κλάδους, αλλά και σε περισσότερο ‘εξωτικούς’ όπως το φαγητό, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση και η υγεία, επιτρέποντας τους να είναι περισσότερο διαφανείς, αποτελεσματικοί και επιτυχημένοι. Είμαστε πολύ περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτών των διεργασιών μετασχηματισμού και που από την αρχή του Visa Innovation Program Europe στηρίζουμε το όραμα της Visa για την ενδυνάμωση ανθρώπων και κοινοτήτων μέσω της fintech καινοτομίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Endeavor – το πιο προηγμένο επιχειρηματικό δίκτυο παγκοσμίως με δυνατή τοπική παρουσία – ένα ακόμη πιο ισχυρό σύστημα υποστήριξης για τους επιχειρηματίες που τολμούν, στην Ελλάδα και όχι μόνο, βρίσκεται προ των πυλών».

Το Visa Innovation Program Europe αποτελεί επιταχυντή του fintech οικοσυστήματος της Νότιας Ευρώπης από το 2019. Η πρωτοβουλία προσφέρει στις fintech που συμμετέχουν γρήγορη πρόσβαση σε νέες αγορές, στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος, τραπεζών, εμπόρων της Visa, σε κυβερνήσεις και σε άλλους οργανισμούς υψηλού κύρους, για να δοκιμάσουν και να επικυρώσουν τις προτάσεις τους, ώστε να φτάσουν γρηγορότερα στην είσοδό τους στην αγορά. Σε τέσσερις αγορές το 2022, το Visa Innovation Program Europe, έλαβε πάνω από 900 αιτήσεις, αποφοίτησαν 72 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ ο αριθμός των Proof of Concept που υλοποιήθηκαν επιτυχώς ανέρχεται σε 68.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι fintechs θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο μεντόρων και ειδικών και θα εργαστούν μεθοδικά με επαγγελματίες που εξειδικεύονται στο design thinking για να για να βελτιώσουν την πρόταση αξίας τους, να καθορίσουν νέες περιπτώσεις χρήσης, να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να ξεκλειδώσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι fintechs που συμμετέχουν θα συνεργαστούν επίσης με επενδυτές και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Ως σήμερα, το Visa Innovation Program Europe έχει υλοποιήσει περισσότερες από 1.300 ώρες συμβουλευτικής και οι fintechs που συμμετείχαν πήραν μέρος σε 84 επενδυτικούς κύκλους, που απέφεραν πάνω από 350 εκατ. ευρώ. Η Payhawk από τη Βουλγαρία, μια από τις πρώτες εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έγινε «μονόκερος» το 2022.

H Bea LarregleRegional Managing Director Νότιας Ευρώπης της Visa, δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τη συνεργατική καινοτομία, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την οικοδόμηση οικονομιών χωρίς αποκλεισμούς και για την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει το πρόγραμμα ως σήμερα, χαίρομαι που το βλέπω να επεκτείνεται περαιτέρω με έναν νέο κύκλο που καλύπτει fintechs από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία. Έτσι να μπορούμε να ανακαλύψουμε και να ενδυναμώσουμε περισσότερο το τοπικό ταλέντο που θα διαμορφώσει το μέλλον των πληρωμών και του εμπορίου στην Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή