Το βραβείο της Βουλής Ανθρώπινες Αξίες στην ταινία «Στην άλλη πλευρά» του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

by Times Newsroom 1

Το καθιερωμένο βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες αξίες» απονεμήθηκε φέτος σε μια ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος «Newcomers» (πρώτες και δεύτερες ταινίες σκηνοθετών) του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του οποίου η αυλαία έκλεισε χθες βράδυ.

Iván Guarnizo

Πρόκειται για την ταινία «Στην άλλη πλευρά» (Del otro lado) του Κολομβιανού σκηνοθέτη Ιβάν Γκουαρνίσο (Iván Guarnizo), συμπαραγωγή Κολομβίας και Ισπανίας, που αφηγείται το συγκλονιστικό ταξίδι δύο αδερφών καθώς, ιχνηλατώντας το μονοπάτι της ομηρείας της μητέρας τους στη ζούγκλα του εμφυλίου πολέμου, βρίσκουν τον δρόμο της συμφιλίωσης και της συγχώρεσης στο πρόσωπο του δεσμοφύλακα και σωτήρα της. Η ταινία έκανε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στην επιτροπή επιλογής συμμετείχαν, εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, οι σκηνοθέτες Άρης Φατούρος, Βασίλης Δούβλης και ο Κώστας Δήμος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τους συντελεστές του Φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι «ακόμα και στις πολύ δύσκολες συνθήκες της πανδημίας κατάφεραν με την εμπνευσμένη δουλειά τους να διατηρήσουν τον θεσμό στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική πρωτοπορία» και υπογραμμίζοντας «την πολυάριθμη συμμετοχή δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τη δυναμική παρουσία Ελλήνων κινηματογραφιστών σε αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή