Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά

by Times Newsroom 1

Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν την εικόνα στην ελληνική οικονομία. Πώς σχολίασε το θέμα του χρέους και της βιωσιμότητά του. Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ και τα ευρωομόλογα τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει «εδώ και τώρα» ο χώρος για ισχυρή αντίδραση.

Η Ελλάδα ξεκινούσε να βλέπει τους καρπούς των προσπαθειών της και ένα αναπτυξιακό μομέντουμ πριν από την κρίση, σχολίασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη Τύπου.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά, εκτίμησε και εξήγησε ορισμένους λόγους:

* Υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό και τις μεταφορές, ενώ παράλληλα η οικονομία στηρίζεται στην ύπαρξη μεγάλου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων.* Έχει περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Έτσι, οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να στηρίξουν την ανάκαμψη.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς να έχουμε μια καλή εκτίμηση γιατί έχει μεγάλη διαφορά στο αντίκτυπο αν το lockdown θα κρατήσει ένα, δυο ή τρεις μήνες.

Περισσότερα στο Euro2day

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή