Των οικιών ημών εμπιπραμένων…

by Times Newsroom 1

Ο Θουκυδίδης είχε συνοψίσει με σαφήνεια πριν από χιλιάδες χρόνια την αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα διακυβεύματα της εποχής και να ορίσει τις ορθές προτεραιότητες για να αποφύγει την καταστροφή.

Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει μαθήματα από τους προγόνους μας και τα λάθη επαναλαμβάνονται. Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία έχει βαλτώσει, οι επενδύσεις μειώνονται και τα μαύρα σύννεφα στα χρηματιστήρια πυκνώνουν με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η προσφυγή του Δημοσίου στις αγορές, τα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν αποδυθεί σε έναν απίστευτο «σκυλοκαβγά».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τον Καμμένο και αντιστρόφως με φόντο την επομένη ημέρα των εκλογών. Ολα περιστρέφονται γύρω από την επιβίωση των δύο κυβερνητικών εταίρων, κανείς υπουργός δεν ασχολείται με το αύριο της χώρας, παρά μόνο καταφεύγουν σε συντροφικές επιθέσεις ή και σε αντιδημοκρατικές θέσεις με απειλή φυλάκισης των πολιτικών τους αντιπάλων.

Την ίδια ώρα βέβαια πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια σε κρατικές ΔΕΚΟ όπως στη ΔΕΗ σχετικά με τους όρους εξαγοράς της σκοπιανής εταιρίας συμφερόντων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΦΥΡΟΜ αλλά και στην ΕΡΤ, όπου δημοσιογράφοι και στελέχη της έχουν περιγράψει περίεργες αναθέσεις προγραμμάτων και εκπομπών.

Παρά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των βουλευτών, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο έχουν μία κοινή γραμμή. Θέλουν να μείνουν στην εξουσία μέχρι τέλους και αυτό δίνει μία κωμικοτραγική διάσταση στο πολιτικό σκηνικό. Συριζαίοι και Ανελίτες «σφάζονται» αλλά τελικώς ομονοούν μπροστά στις καρέκλες των υπουργείων και των βουλευτικών γραφείων.

Μόνο που έτσι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η οικονομία δεν μπορεί να παρακολουθεί πολιτικούς καβγάδες, απαιτεί τομές και αλλαγές στη φορολογία και στο επενδυτικό περιβάλλον. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι λόγω της αναταραχής που επικρατεί στην ευρωζώνη λόγω της Ιταλίας και της αδυναμίας μας να δανειστούμε με χαμηλά επιτόκια. Το έλεγε και ο Θουκυδίδης: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου / Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή