Του έδωσαν από λάθος επίδομα 338.000 ευρώ και τα έφαγε στον διαδικτυακό τζόγο

«Θα τα επιστρέψω σιγά σιγά»

by Times Newsroom

Στις 8 Απριλίου ένας 24χρονος στην Ιαπωνία είδε να πιστώνεται στον λογαριασμό του το ποσό των 46,3 εκ. γεν (338.000 ευρώ) μετά από λάθος τοπικών αξιωματούχων που ήταν αρμόδιοι για το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε 463 νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα που είχαν πληγεί από την πανδημία.

Στις 11 Μαΐου οι αρχές της επαρχίας Αμπού ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν νομικά εναντίον του 24χρονου μετά την άρνησή του να επιστρέψει τα χρήματα.

«Λυπάμαι πραγματικά που τα έχω σπαταλήσει όλα», δήλωσε σήμερα ο 24χρονος άνδρας σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο πελάτης του έχασε όλα τα χρήματα στον διαδικτυακό τζόγο. Σήμερα τελικά αποφάσισε «να τα επιστρέψει, αν και αυτό θα πρέπει να γίνει σιγά σιγά», όπως εξήγησε ο δικηγόρος του.

«Ελπίζω ότι θα πει την αλήθεια στο δικαστήριο»

Σύμφωνα με τη δημαρχία της Άμπου, αξιωματούχοι του δήμου συνοδευόμενοι από τη μητέρα του νεαρού τον επισκέφθηκαν ακόμη και στην εργασία του προκειμένου να τον πείσουν να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά μάταια.

Ο δήμαρχος της Άμπου, ο Νοριχίκο Χανάντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «χάρηκε ειλικρινά» από την αλλαγή στάσης του άνδρα, αλλά δεν πρόκειται να αποσύρει την αγωγή εναντίον του.

«Ελπίζω ότι θα πει την αλήθεια στο δικαστήριο», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το AFP, ενώ ζήτησε «ταπεινά συγνώμη» από τους δημότες του για το λάθος, τονίζοντας ότι το γραφείο του «θα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει πίσω αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή