Τουρισμός: Ακριβότερες κατά 46% οι διακοπές των Γερμανών στη Μαγιόρκα τον Αύγουστο

Γι αυτό το λόγο, το 42% των Γερμανών αναφέρει ότι θα μειώσει τις διακοπές και τα ταξίδια προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

by Times Newsroom

Ακριβότερες κατά τουλάχιστον 46% είναι αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές των Γερμανών στη Μαγιόρκα, ενώ σε ένα κάμπινγκ της Αυστρίας θα πρέπει να πληρώσουν 29% περισσότερα από το καλοκαίρι του 2021.

Αυτό διαπιστώνει ανάλυση της πλατφόρμας σύγκρισης τιμών idealo.

Γι αυτό το λόγο, το 42% των Γερμανών αναφέρει ότι θα μειώσει τις διακοπές και τα ταξίδια προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Οι ειδικοί της idealo ανέλυσαν τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στο κόστος των φετινών διακοπών χρησιμοποιώντας δύο δημοφιλείς επιλογές των Γερμανών: Πτήση και διαμονή στη Μαγιόρκα και κάμπινγκ στην Αυστρία.

Το κόστος άφιξης και αναχώρησης, καθώς και η διαμονή (εκτός γευμάτων) για έξι διανυκτερεύσεις ανά άτομο τον Αύγουστο, εξετάστηκαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, η ανάλυση περιλαμβάνει παραδείγματα μέσων τιμών μεμονωμένων προϊόντων που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί στις διακοπές τους.

Οι διακοπές στη Μαγιόρκα

Η πτήση μετ’ επιστροφής προς την Πάλμα ντε Μαγιόρκα κόστιζε κατά μέσο όρο 65 ευρώ ανά άτομο τον Αύγουστο του 2021. Φέτος, πρέπει να πληρώσουν κατά μέσο όρο 41% περισσότερα, με μέση τιμή περίπου 92 ευρώ. Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο ισπανικό νησί είναι επίσης σημαντικά πιο ακριβή: ενώ οι παραθεριστές έπρεπε να πληρώσουν 69 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον περασμένο Αύγουστο, φέτος μια διανυκτέρευση θα κοστίσει περίπου 101 ευρώ. Για άφιξη και αναχώρηση, καθώς και έξι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο, οι καταναλωτές πληρώνουν τον Αύγουστο, συνολικά 695 ευρώ και επομένως 46% περισσότερο από πέρυσι.

Εκτός από το υψηλότερο κόστος για ταξίδια και διαμονή, οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για τυπικά προϊόντα των διακοπών, όπως βαλίτσες (+30%), παπούτσια μπάνιου (+36%) και αντηλιακή φροντίδα (+4%).

Οι διακοπές σε κάμπινγκ στην Αυστρία

Όσοι Γερμανοί αποφασίσουν να κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ φέτος στην Αυστρία με το δικό τουε αυτοκίνητο (εναλλακτικά με τροχόσπιτο) θα πρέπει να προετοιμαστούν για το υψηλό κόστος καυσίμων. Το ταξίδι μετ’ επιστροφής από το Βερολίνο στο Zell am See κόστιζε σε καύσιμα κατά μέσο όρο περίπου 161 ευρώ πέρυσι (με τροχόσπιτο: 252 ευρώ), οι οδηγοί θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 43% περισσότερα για την ίδια απόσταση φέτος (χωρίς τροχόσπιτο: 230 ευρώ, με τροχόσπιτο: 359 ευρώ).

Το κόστος των διανυκτερεύσεων σε κάμπινγκ στην Αυστρία έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος: οι κατασκηνωτές θα πληρώσουν περίπου 17 ευρώ ανά άτομο στη φετινή υψηλή περίοδο.

Επομένως, η διαμονή μιας εβδομάδας τον Αύγουστο του 2022 κοστίζει περίπου 101 ευρώ. Συνολικά, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαθέσουν προϋπολογισμό 341 ευρώ για διακοπές κάμπινγκ στην Αυστρία φέτος, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού μετ’ επιστροφής από το Βερολίνο – 29% περισσότερα από πέρυσι.

Οι κατασκηνωτές που θέλουν να εξοπλιστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό εκ των προτέρων πρέπει επίσης να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι, για παράδειγμα, τα παπούτσια εξωτερικού χώρου (+7%), τα σακίδια πλάτης (+6%) και τον εξοπλισμό κατασκήνωσης (+10%)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com