Τουρκία: Αγωγή Ερντογάν κατά δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης

Ο Τούρκος Πρόεδρος νιώθει προσβεβλημένος

by Times Newsroom

Ο Πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέθεσε αγωγή κατά δύο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του.

Στην αγωγή που κατατέθηκε, υποστηρίζει η εφημερίδα Milliyet, από τον δικηγόρο του Ερντογάν στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα, αναφέρεται ότι τα σχόλια που έκαναν οι βουλευτές του CHPΕνγκίν Οζκότς και Αϊκούτ Ερντογντού, στο δίκτυο Tele1 στις 14 Ιανουαρίου «παραβίασαν προσωπικά δικαιώματα και έφθασαν στο επίπεδο της συκοφαντίας και της προσβολής».

Τα σχόλιά τους «υπερέβησαν τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης», αναφέρεται, ζητώντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αξιωματούχοι από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέθεσαν επίσης μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των δύο βουλευτών του CHP.

Στις 22 Ιανουαρίου η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη για «προσβολή του Προέδρου» για σχόλια που έκανε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένοι οι Οζκότς και Ερντογντού.

«Υπάρχει μία γνωστή παροιμία που λέει ότι μία εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε η Καμπάς σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, συμπληρώνοντας πως «ένας ταύρος δεν γίνεται βασιλιάς με την είσοδό του στο παλάτι, αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος».

Μία εβδομάδα αργότερα, η Καμπάς ανήρτησε τα σχόλια στους λογαριασμούς της στο Twitter και στο Instagram, πριν συλληφθεί.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στην Τουρκία (RTUK) επέβαλε πρόστιμο στο Tele1 για τα σχόλια της Καμπάς και ανέστειλε το πρόγραμμα του σταθμού.

«Η πολιτική, η αντιπολίτευση και η δημοσιογραφία έχουν όλες ήθος. Ένας δημοσιογράφος προσβάλλει κατάφορα τον πρόεδρο μας σε τηλεοπτικό κανάλι χωρίς άλλον σκοπό από τη διάδοση μίσους», έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στις 21 Ιανουαρίου στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή