Τουρκία: Απευθείας πτήσεις από Μόσχα στα Κατεχόμενα ετοιμάζουν οι Ρώσοι με τη συμμετοχή του Ερντογάν

Στις 15 Νοεμβρίου ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους

by Times Newsroom

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet, οι ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους. Η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στο ψευδοκράτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή του Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  Milliyet.

Η κίνηση αυτή, για αναγνώριση των κατεχομένων της Κύπρου, από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι άκρως προκλητική τόσο για την Κύπρο όσο και για ολόκληρη την Ε.Ε. Από την πλευρά του ο ηγέτης του ψευδοκράτους στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «θα το καλωσορίσουμε εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη με τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για τo ψευδοκράτος, έτσι αρχίζει η αναγνώριση, το σημαντικό είναι οι οικονομικές κινήσεις».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρώτος στόχος είναι οι πτήσεις να ξεκινήσουν τη 15η Νοεμβρίου, την ημερομηνία ανακήρυξης των κατεχόμενων εδαφών στην Κύπρο σε «Τουρκική Δημοκρατία Βορείας Κύπρου», την οποία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία. Πιστεύεται πως είναι μια κίνηση που λειτουργεί ως απάντηση του Κρεμλίνου στις ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com