Τουρκία: Χαρακτήρισε απαράδεκτη την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ

Τι αναφέρει η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας

by Times Newsroom

Ανακοίνωση με την οποία θεωρεί «απαράδεκτη» την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις «λεγόμενες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ» εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας παράλληλα «όλα τα μέρη να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τις λεγόμενες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ παραβιάζει τις Συμφωνίες του Μινσκ, καθώς είναι σαφής παραβίαση της πολιτικής ενότητας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση της Ρωσίας και την απορρίπτουμε».

Ολοκληρώνεται, δε, με την εξής τοποθέτηση: «Με την ευκαιρία αυτή, τονίζουμε τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και καλούμε όλα τα μέρη να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή