Τουρκία: Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους κατά του Ερντογάν – Δείτε φωτογραφίες

by Times Newsroom 1

Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν και πάλι στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Τούρκου προέδρου. «Προστατέψτε τις γυναίκες και όχι εκείνους που βιαιοπραγούν, έγραφαν τα πανό.

Δεν έλλειψαν μικροεπεισόδια με την αστυνομία να προσπαθεί να αποτρέψει περισσότερο κόσμο να πάρει μέρος στη διαδήλωση.

Αμείωτη η οργή για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει τη χώρα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης , που πρώτη είχε υπογράψει το 2011.

Η Σύμβαση ουσιαστικά υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να φροντίζουν για την πρόληψη και την καταπολέμηση οποιασδήποτε χρήσης βίας κατά των γυναικών.

«Η απόσυρση από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης θα είναι μία καταστροφή για εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά που ζουν σε αυτή τη χώρα”, επανέλαβε η Ετσε Ουνβέρ, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνησή του και πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω παρά τις επικρίσεις που δέχεται.

«Αποχωρούμε από τη Σύμβαση, είναι τόσο απλό. Λάβαμε την απόφασή μας, βγήκαμε από αυτή με τον ίδιο τρόπο που είχαμε υπογράψει. Δεν πρέπει να ψάχνει κανείς τίποτε περισσότερο», ανέφερε ο Ερντογάν.

Στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δείχνουν πως το 38% των γυναικών στην Τουρκία είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή