Τουρκία – εκλογές: 17 προσαγωγές για εκβιασμό και πλαστογραφία σε βάρος του Μουχαρέμ Ιντζέ

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) στην Τουρκία έλαβε ομόφωνη απόφαση για την καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκαν στον Μουχαρέμ Ιντζέ,ο οποίος αποχώρησε από την προεδρική υποψηφιότητα.

by Times Newsroom

Με ομόφωνη απόφαση του το YSK, ανακοίνωσε ότι οι ψήφοι που δόθηκαν για τον Μουχαρέμ Ιντζέ θα θεωρηθούν έγκυρες. Ο Πρόεδρος του YSK Αχμέτ Γιενέρ ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο καταλήγει ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι η αποχώρηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική υποψηφιότητα είναι έγκυρη και ότι οι ψήφοι που δόθηκαν σε αυτόν είναι έγκυρες σε αυτή τη διαδικασία».

Ο Ιντζέ παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι όλα τα στοιχεία εναντίον του, κατά βάση ένα «ροζ βίντεο» είναι ψεύτικό προέρχεται από ισραηλινό σάιτ με εικόνες σεξουαλικής επαφής και κατηγορεί την οργάνωση του Γκιουλέν (FETO). Ο Ιντζέ δήλωσε ότι «το τουρκικό κράτος δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη μου. Είναι υπεύθυνο για την προστασία της υπόληψης ενός πολίτη, ενός υποψηφίου προέδρου».

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε ότι η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές με την κατηγορία του εκβιασμού, της απειλής και της πλαστογραφίας εγγράφων, παράνομη κατάσχεση και διάδοση προσωπικών δεδομένων και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής σε βάρος του Μουχαρέμ Ιντζέ. Επιπλέον, ζητήθηκαν εντάλματα σύλληψης για 4 υπόπτους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο μετά από καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com