Τουρκία: Η σφοδρή χιονόπτωση οδήγησε ραβίνο σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης

«Προσευχήθηκα μαζί με τους άλλους, άλλωστε προσευχόμαστε στον ίδιο Θεό», δήλωσε

by Times Newsroom

Αφότου αποκλείστηκε εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης σε έναν αυτοκινητόδρομο της Κωνσταντινούπολης, ο ραβίνος Ισραέλ Ελμπόμ διασώθηκε από Τούρκους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε σε τζαμί για να περάσει τη νύχτα.

Ο Ελμπόμ ξεκίνησε να πάει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να προλάβει την πτήση του, αλλά εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (25/1). Αστυνομικοί τον απεγκλώβισαν, μαζί με άλλα άτομα που είχαν παγιδευτεί μέσα στα οχήματά τους και τον μετέφεραν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα και από εκεί στο τζαμί Αλί Κουστσού, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, προκειμένου να διανυκτερεύσει έως ότου τα εκχιονιστικά ανοίξουν τους δρόμους.

«Έκανε τόση παγωνιά και όταν έφθασα στο τζαμί έπρεπε να βγάλω τα παπούτσια μου, όπως κάνουν όλοι. Το χαλί ήταν ζεστό και ένιωσα καλύτερα. Πήγα στην άλλη πλευρά του τζαμιού και ο κόσμος με παρατηρούσε εξαιτίας του παρουσιαστικού μου. Δεν μίλησα με κανέναν, επικοινωνούσαμε μόνο με χαμόγελα. Ήταν όμορφα», δήλωσε ο 62χρονος ραβίνος στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Είδα κάποιους να κοιμούνται μέσα στο τζαμί και ξάπλωσα κι εγώ για μία ωρίτσα στο χαλί. Όταν ξύπνησα, είχε πάει 5 το πρωί. Πήγα να πλύνω τα χέρια μου και ήθελα να προσευχηθώ. Κοντά μου είδα πέντε μουσουλμάνους που προσεύχονταν και πήγα στην άλλη πλευρά του τζαμιού για να προσευχηθώ κι εγώ. Προσευχόμαστε στον ίδιο Θεό, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Ο Ισραηλινός ραβίνος τόνισε πως μπορούν να προσεύχονται μαζί Εβραίοι και μουσουλμάνοι: «Είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού. Είναι καλό να συνυπάρχουμε (ειρηνικά), να προσευχόμαστε μαζί, να χορεύουμε και να γελάμε μαζί».

Ο χιονιάς που σάρωσε την Τουρκία, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος σε δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Το αεροδρόμιο έκλεισε για περίπου 24 ώρες προτού αποκατασταθεί η λειτουργία του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή