Τουρκία -Κιλιτσντάρογλου για συμμαχία Ερντογάν-Ογάν: Ερχόμαστε να σώσουμε τη χώρα από την τρομοκρατία

Άμεση ήταν η απάντηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου όταν πληροφορήθηκε ότι ο εθνικιστής Σινάν Ογάν θα στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

by Times Newsroom

«Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας και ποιος με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας! Ερχόμαστε να σώσουμε αυτή τη χώρα από την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες. Αυτό είναι δημοψήφισμα. Κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν. Καλώ τα 8 εκατομμύρια πολίτες μας και όλους τους νέους μας που δεν προσήλθαν στις κάλπες», έγραψε ειδικότερα ο Κιλιτσντάρογλου στην ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος, Σινάν Ογάν, ανακοίνωσε επίσημα πως θα στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως αποτελεί τη «χαριστική βολή» στην υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (45%), ο οποίος ήδη βρισκόταν πίσω από τον Ερντογάν (49,5%).

Στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Ογάν είχε λάβει το 5,2% των ψήφων, προκαλώντας ουσιαστικά με αυτό το ποσοστό τον δεύτερο γύρο μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του υποψηφίου των 6 αντιπολιτευόμενων κομμάτων και των Κούρδων, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στις 28 Μαΐου.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές (που απέτυχαν καθολικά) έδειχναν ότι θα δυσκολευόταν να ξεπεράσει το 3%. Μετά τις εκλογές, τα αποτελέσματα έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε νικητής στον πρώτο γύρο, ο διεθνολόγος Oγάν είπε με βεβαιότητα ότι ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός «δεν γνωρίζει τη δεξιά πολιτική. Γι’ αυτό έχασαν πολλές εκλογές».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή