Τουρκία – Λιβύη: Ετοιμάζουν μνημόνιο συνεργασίας και για πετρέλαιο, φυσικό αέριο

by Times Newsroom

Ο υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λιβύης Μοχάμεντ Αουν συζήτησε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Λιβύη Κανάν Γιλμάζ, προχθές Τετάρτη, τρόπους συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Τρίπολη, σύμφωνα με τον Αχμέντ αλ Ταρχούνι, Διευθυντή Πληροφοριών και Επικοινωνιών του υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Αλ-Ταρχούνι ανακοίνωσε ότι συζητήθηκαν τρόποι για την «υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας με τη χρήση υδρογονανθράκων».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου αναφέρει ότι ο τούρκος πρεσβευτής εξέφρασε την ελπίδα του «αυτό το μνημόνιο να υπογραφεί κατά την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας».

Πέντε συμφωνίες

Στις 12 Απριλίου, Τουρκία και Λιβύη συνήψαν πέντε συμφωνίες σε διάφορους τομείς, στη διάρκεια τελετής παρουσία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προσωρινού πρωθυπουργού της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος επισκέφθηκε την Αγκυρα επικεφαλής πολυάριθμης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από 14 υπουργούς, άλλους αξιωματούχους και στρατιωτικούς.

Πηγή: aa.com.tr, echedoros-a.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή