Τουρκία: Νέα πρόκληση από Τατάρ – «Κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναγίνει πόλεμος στην Κύπρο»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται...

by Times Newsroom

Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στο Κυπριακό, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως κανείς δεν αποκλείει μια μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί.

Μάλιστα, επανέλαβε τα περί στρατηγικής «δύο χωριστών κρατών και λαών» και σημείωσε πως από την εκλογή του αναμένει συζήτηση δύο χωριστών κρατών.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλες αποκλίσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι δύο κοινότητες την έννοια της ομοσπονδίας και ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ενιαίο κράτος, κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας και μηδέν στρατό.

Σημειώνεται, ότι στις 14/4 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις για το Κυπριακό, αναφέροντας ότι «δεν ξέρουμε πότε μπορεί να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα του Κυπριακού, οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να το λύσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com