Τουρκία: Οι «Γκρίζοι Λύκοι» απειλούν τον Κιλιτσντάρογλου – Το φιλοκουρδικό κόμμα τον στηρίζει

‘Eπειτα από ένα θρίλερ 72 ωρών, η «Συμμαχία των έξι» της τουρκικής αντιπολίτευσης αποφάσισε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του κόμματος CHP θα είναι ο υποψήφιος απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της Τουρκίας.

by Times Newsroom

O 74χρονος Κιλιτσντάρογλου,  επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, στοχεύει να βγει από τη σκιά του Ερντογάν, εκδιώκοντάς τον από την προεδρία. «Το τραπέζι μας είναι το τραπέζι της ειρήνης. Ο μοναδικός σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη χώρα στις ημέρες της ευημερίας, της ειρήνης και της χαράς», είπε ο ίδιος.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αντιπολίτευση προηγείται ελαφρά του κυβερνητικού συνασπισμού, ωστόσο οι προσεχείς εκλογές αναμένεται ότι θα κριθούν στο νήμα.

Η «Συμμαχία του Έθνους» έφτασε στο χείλος της διάσπασης την Παρασκευή (3/3), μόλις 10 εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Το εθνικιστικό «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ διαφωνούσε με την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου και αντιπρότεινε ως υποψηφίους τους δημάρχους της Κωνσταντινούπολης ή της Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς, οι οποίοι σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις λαμβάνουν θέσεις αντιπροέδρων.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, που βλέπει θετικά την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να τον στηρίξει και να μην κατεβάσει δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com