Τουρκία: Στο στόχαστρο και η Ε.Ε. – «Κακομαθαίνετε την Ελλάδα και αγνοείτε τις προκλητικές της ενέργειες»

Την ενόχληση της Άγκυρας για την ξεκάθαρη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων, απηχούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκιτς.

by Times Newsroom

Από τη μια επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των νέων δηλώσεων στήριξης από Κομισιόν και Τσεχία και από την άλλη κατηγόρησε την ΕΕ πως αδιαφορεί για τις… ελληνικές προκλήσεις και πως «κακομαθαίνει» την Αθήνα.

Σε νέες σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, με αφορμή όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Jan Lipavský, και τη στήριξη του στη χώρα μας.

Ο Jan Lipavský χαρακτήρισε “απαράδεκτες” και “καθόλου επιβοηθητικές” τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις, με τον Μπιλγκίτς να σχολιάζει: “Οι δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ για τη χώρα μας δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς”.

Και συνέχισε, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε “κακομαθημένη”, κάνοντας λόγο για “παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες και την προκλητική ρητορική” από την πλευρά της χώρας μας.

“Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα στις συγκρούσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν συμφωνεί με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση δεν ενθαρρύνει την εξεύρεση λύσης και υποστηρίζει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της Ελλάδας. Είναι ντροπή που όσοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες και την προκλητική ρητορική της Ελλάδας κατά της χώρας μας.

Εάν η Τσεχική Προεδρία ή η ΕΕ θέλουν να προωθήσουν τον διάλογο, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ θα πρέπει ουσιαστικά να απαλλαγούν από το στενόμυαλο ελληνοκυπριακό βέτο, που υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com