Τουρκία: Το CNN Turk «βλέπει» σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο»

«Βλέπουμε ότι οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχουν επιθετική διάταξη»

by Times Newsroom

Συνεχίζεται ο παροξυσμός της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και των τουρκικών ΜΜΕ, με την Ελλάδα και τα νησιά. Στο CNN Turk συζητούν σενάρια «σύγκρουσης στο Αιγαίο» και βλέπουν ελληνικές προκλήσεις και επιθετικότητα.

«Στην Ελλάδα έχουμε τις βάσεις, τις παρενοχλήσεις τις δηλώσεις, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά; Για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα ήταν ήρεμη και ήταν εκεί που ήταν, τι συνέβη;» διερωτάται ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαρντακτσί, στο βίντεο που αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Η παρουσιάστρια του CNN Turk στη συνέχεια αναφέρει: «διαπιστώνουμε πως οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν έχουν αμυντική, αλλά επιθετική διάταξη».  «Όταν κοιτάξουμε στο Αιγαίο, αν οι δυο χώρες η Ελλάδα και η Τουρκία μπουν σε σύγκρουση αυτό δεν θα προκαλούσε ζημιά και στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε.

«Η Τουρκία βλέπει το τι προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα. Το πώς παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι και πώς δεν το κάνει με τη δική της βούληση» προσθέτει ο Μπαρντακτσί.

Τα σχόλια αυτά στο τουρκικό κανάλι έρχονται στον απόηχο των χθεσινών προκλητικών δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση «όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, απάντησε: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε. Δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια».

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας: «Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες θα… χιονίσει στα ελληνικά νησιά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com