Τουρκία: Τρόμος για τους υπόκωφους θορύβους από το υπέδαφος – Τι μπορεί να σημαίνουν

Την ώρα που όλοι περιμένουν έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία ανησυχία προκαλούν οι υπόκωφοι ήχοι που έρχονταν από τα έγκατα της γης.

by Times Newsroom

Ο δρ. Νατζί Γκιορούρ, είναι ένας εκ των κορυφαίων σεισμολόγων της Τουρκίας και μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη. Σε απάντηση προς χρήστη twitter που τον ρώτησε σχετικά είπε: «είναι δύσκολο να ανιχνευθεί η αιτία των υπόκωφων ήχων στο Σολχάν από απόσταση χωρίς να τους εξετάσεις. Από όσο υποθέτω από την ηχογράφηση σας, αυτός ο ήχος δεν υποδηλώνει το σπάσιμο ή την τριβή των βράχων βαθιά κάτω από τη γη. Μοιάζει με αέριο που διαφεύγει από μεγάλη επιφάνεια».

Μάλιστα εκτίμησε με βάση το βίντεο ότι «ειδικά στις σεισμογενείς ζώνες απελευθερώνονται από το έδαφος διάφορα αέρια, ιδιαίτερα το ραδόνιο. Ακούγεται σαν ο ήχος να απελευθερώνει κάποιο αέριο».

Οι ήχοι έκαναν τους κατοίκους να απευθυνθούν στη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), κλιμάκια της οποίας διεξήγαγαν έρευνα στην περιοχή. Οι έρευνες σύμφωνα με τη Milliyet κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκε δηλητηριώδες αέριο, ενώ έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε εξοπλισμός και ομάδα εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει λεπτομερέστερα την κατάσταση στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com