Τουρκικά ΜΜΕ: Τι λένε για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη

Η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ σχετικά με το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη, κρύβει τον εκνευρισμό της Άγκυρας για την αποτυχία του εκβιασμού της Τρίπολης

by Times Newsroom

Γεγονός είναι πως η Άγκυρα, θα επιθυμούσε να υπάρξει ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο μιας συνάντησης του έλληνα ΥΠΕΞ με την υπουργό Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, ώστε να μιλήσει για έμμεση αναγνώριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από την Αθήνα.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, καθώς ο Νίκος Δένδιας, απέφυγε να πέσει στη διπλωματική παγίδα, που του έστησε η κυβέρνηση της Τρίπολης. Κάτι που ενόχλησε την τουρκική ηγεσία, όπως καταδεικνύει η αντίδραση ΜΜΕ στην Τουρκία.

Ειρωνείες από τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκικά μέσα, μιλούν για οργή της Αθήνας, και αναφέρουν με δόση ειρωνείας: «Ο Δένδιας πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος» – «Ο λόγος της οργής της Αθήνας είναι οι σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία».

Συγκεκριμένα, η Hurriyet, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, αναφέρει ότι «το πείσμα Δένδια δημιούργησε την κρίση», ενώ η Yeni Safak αναφέρει ότι «το όνομα της κρίσης είναι Δένδιας».

Το τηλεοτπικό δίκτυο Haber Global  σημείωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ξεκίνησε επεισοδιακά την επίσκεψη του στη Λιβύη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πήγε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος.

» Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νατζλά Μανγκούς πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Δένδια. Όμως, την τελευταία στιγμή ο Δένδιας επέλεξε να μην κατέβει από το αεροσκάφος και έδωσε εντολή στον πιλότο να απογειωθεί και  χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση πήγε στην Βεγγάζη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER μετέδωσε: «Αυτό το θέμα στη Λιβύη, είναι ένα διπλωματικό σκάνδαλο. Όμως, στη βάση του ζητήματος υπάρχει η Τουρκία. Διότι η Τουρκία με τη Λιβύη έχουν υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Αυτή η συμφωνία είναι νόμιμη. H οργή της Αθήνας για τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, τώρα πια έφτασε στο σημείο να καταργεί και τους κανόνες ευγενείας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com