Τουρκικό ΜΜΕ: Ο Δένδιας πήγε στο νησί Κρήτη που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το νησί Κρήτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας, που αναφέρεται στον εξοπλισμό της Ελλάδας και την προετοιμασία της για… πόλεμο.

by Times Newsroom

«Η Ελλάδα που εξοπλίζεται σαν να ετοιμάζεται για πόλεμο, τώρα σχεδιάζει να αγοράσει πυραύλους από το Ισραήλ και σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο αυτοί οι πύραυλοι σχεδιάζεται να τοποθετηθούν είτε στα σύνορα με την Τουρκία είτε στα νησιά του Αιγαίου» λέει η παρουσιάστρια του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Haber Global, παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ.

«Οι πύραυλοι από το Ισραήλ»

«Η Ελλάδα ενοχλημένη από τη στρατιωτική ανωτερότητα της Τουρκίας δοκιμάζει κάθε δρόμο για να δυναμώσει τις στρατιωτικές δυνατότητές της. Ανάμεσα στις επιλογές υπάρχουν και οι πύραυλοι από το Ισραήλ» αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

«Μάλιστα, στην ατζέντα περιλαμβάνεται η τοποθέτηση αυτών των πυραύλων σε νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Η κυβέρνηση θα αποκτήσει 27 πυραυλικά συστήματα τύπου Spike loss έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ. Οι παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2023. Οι πύραυλοι που έχουν κατασκευαστεί ως αντιαρματικοί, έχουν βεληνεκές 32 χιλιομέτρων» προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Και επισημαίνεται ότι «Οι πύραυλοι σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στη Θράκη, στον νομό Εβρου της Ελλάδας. Ο Εβρος που έχει ως κέντρο την Αλεξανδρούπολη, είναι γειτονικός προς την Αδριανούπολη. Αλλη επιλογή είναι τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία».

«Στο νησί Κρήτη»

Αναφέρεται, επίσης, ότι «Νωρίτερα, η Ελλάδα νοίκιασε ΜΕΑ από το Ισραήλ, αγόρασε πολεμικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, ενώ υπέγραψε και συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ταυτόχρονα, θέλει να αγοράσει αεροσκάφη F-35. Η Ελλάδα που εξοπλίζεται σαν να ετοιμάζεται για πόλεμο δεν σταματά και τα προκλητικά βήματα ενάντια στην Τουρκία».

Και εξηγεί στη συνέχεια τα προκλητικά βήματα: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας μετέβη στο νησί Κρήτη πού βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Δίπλα του ήταν ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Φλώρος (εννοεί τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ), ο υφυπουργός Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς, και ο πρεσβευτής της Αμερικής στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

»Ο Δένδιας την ώρα που στην Τεχεράνη γινόταν η τριμερής συνάντηση Πούτιν, Ερντογάν και Ραϊσί, κατήγγειλε στον αμερικανό πρεσβευτή την Τουρκία.

»Ανέφερε πως στόχος του είναι η προστασία της σταθερότητας σε Αιγαίο και Μεσόγειο και χωρίς να αναφέρει το όνομά της, άσκησε κριτική στην Τουρκία που δεν μετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Πηγή: tourkikanea.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή