Τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί στην επιχείρηση της ανακατάληψης της Ματρόζου στο Κουκάκι

by Times Newsroom 1

Με τη σύλληψη πέντε ατόμων – δύο γυναικών και τριών ανδρών – ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του κατειλημμένου κτιρίου στην οδό Ματρόζου 45, στο Κουκάκι.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφεραν να ανοίξουν με τροχό την πόρτα του οικήματος, το οποίο το μεσημέρι του Σαββάτου ανακαταλήφθηκε από ομάδα αντεξουσιαστών.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εντοπίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αντεξουσιαστές πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να τους αποτρέψουν να εισέλθουν.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην οδό Ματρόζου, οι αστυνομικές αρχές θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη επιχείρηση και στο κτίριο στην οδό Παναιτωλίου 21.

Νωρίτερα, μάλιστα, υπήρξαν επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και αλληλέγγυων, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χρήση χημικών εκ μέρους των ανδρών της ΕΛΑΣ, καθώς και για την προσαγωγή εννέα ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακατάληψη των δύο κτιρίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από ομάδες αντεξουσιαστών, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης, υπήρξαν  καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή