Τρεις ευρωπαίοι ηγέτες ανοιχτά υπέρ του Μακρόν

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προβάδισμα έχει ο Μακρόν μια ανάσα πριν από τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών. Με κοινό άρθρο Σολτς, Σάντσεθ και Κόστα στηρίζουν τον νυν πρόεδρο.

by Times Newsroom

Παραμονές του δεύτερου γύρου της εκλογής για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει ενισχύσει το προβάδισμα του με 15 μονάδες. Σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση Ipsos-Sopra Steria για την εφημερίδα Le Parisien ο υποψήφιος πρόεδρος συγκεντρώνει το 57,5% των προτιμήσεων έναντι 42,5% για την Μαρίν Λεπέν.

Από νωρίς το πρωί και οι δύο υποψήφιοι συνέχισαν με ένταση τις τελευταίες προσπάθειες, κατά προτίμηση σε περιοχές που ψήφισαν Μελανσόν κατά τον πρώτο γύρο. Τα μεσάνυχτα θα λήξει επίσημα η καμπάνια.

Σολτς, Σάντσεθ, Κόστα στην Le Monde

Εμμανουέλ Μακρόν

Προβάδισμα 15 μονάδων στον Εμμανουέλ Μακρόν δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Στοιχείο πρωτόγνωρο για μια προεδρική εκλογή είναι η από κοινού παρέμβαση μέσω δημοσιεύματος στην εφημερίδα Le Monde τριών σοσιαλιστών ευρωπαίων ηγετών: του Γερμανού Όλαφ Σολτς, του Ισπανού Πέδρο Σάντσεθ και του Πορτογάλου Αντόνιο Κόστα.  Με το δημοσίευμά τους προτρέπουν τους Γάλλους για μια δημοκρατική επιλογή στις κάλπες.

«Έχουμε ανάγκη από μια Γαλλία που να υπερασπίζεται τι κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια αλλαγή εποχής» αναφέρουν στον πρόλογό τους και προσθέτουν:

«Στην προσπάθειά του να ξαναγράψει την ιστορία ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε με αγριότητα στην Ουκρανία και στο λαό της. Κάτω από αυτά τα δεδομένα ο δεύτερος γύρος της προεδρικής εκλογής στη Γαλλία δεν είναι για εμάς μια εκλογή σαν τις άλλες.

Η επιλογή μπροστά στην οποία βρίσκεται ο γαλλικός λαός είναι κρίσιμη όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά και για όλους εμάς στην Ευρώπη. Είναι η επιλογή ανάμεσα σε έναν υποψήφιο δημοκράτη που πιστεύει σε μια δυνατή Γαλλία και μια δυνατή, αυτόνομη Ευρώπη και μια ακροδεξιά υποψήφια, η οποία τοποθετείται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτών που επιτίθενται στην ελευθερία και τη δημοκρατία μας.

Η Γαλλία βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Ελπίζουμε ότι ο γαλλικός λαός θα επιλέξει αυτή τη Γαλλία με το ψηφοδέλτιό του, την ερχόμενη Κυριακή».

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή