Τριαντόπουλος: Πιο δίκαια και πιο γρήγορα τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ βρέθηκε στο Δαμάσι Τυρνάβου για να ενημερώσει τους σεισμόπληκτους κατοίκους

by Times Newsroom 1

«Σε κάθε φυσική καταστροφή χτίζουμε πάνω στο πλαίσιο της αντιμετώπισης για να πηγαίνουν πιο δίκαια και πιο γρήγορα τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Δαμάσι Τυρνάβου όπου βρέθηκε για να ενημερώσει τους σεισμόπληκτους κατοίκους.

«Στις τελευταίες φυσικές καταστροφές με εντολή πρωθυπουργού, ανοίξαμε μια πλατφόρμα που δίνεται προκαταβολή έναντι των χρημάτων που θα πάρει κάποιος για να φτιάξει το σπίτι του», πρόσθεσε.

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως μέσα στον Νοέμβριο όποιος κάτοικος έχει κτίριο που έχει χαρακτηριστεί “κόκκινο” και προχωρήσει σε κατεδάφισή του, θα δοθεί μια προκαταβολή 14.000 ευρώ, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να χτίσουν ξανά το σπίτι τους. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι στο Δαμάσι θα γίνει ότι θα γίνει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με δέσμευση του κ. Αγοραστού θα προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών «ουσιαστικά και όχι με προχειρότητα, απλά και μόνο για να κάνουμε κάτι». Όπως είπε μέσα στον Νοέμβριο θα αρχίσει ηλεκτρονικά η διαδικασία υποβολής των αιτημάτων και με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα μπορούν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν την αποζημίωση που τους αντιστοιχεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή